Poslužite geranijum. Zaista želite da ostavite utisak? Impresionirajte goste pastelnim, mirisnim geranijumom. Cveće je novi dodatak u vrhunskim kuhinjama. Kuvari eksperimentišu, blanširaju, sređuju i ukrašavaju jela finim i mirisnim cvetovima. Tako da ukoliko pripremate svadbeni ili letnji meni, iznenadite svoje goste geranijumom. Postoji beskonačno mnogo varijanti koje imaju ukus i miris đumbira, čokolade/nane, mirisne hrastovine, ruže, limuna, limete, mošusa i kokosa. Napravite, na primer, dinstanu rabarbaru sa geranijumom, šlagom i iglicama smreke. Bez obzira da li samo ukrašavate ili mešate, bićete veoma, veoma moderni.
Cveće u salati
Iskoristite jestivo cveće kao preliv za zelenu salatu. Veliki je izbor: dan i noć, jasmin, cvetovi zove, boražina, ledeno cveće, ružine latice, lavanda, geranijum i cvetovi začinskog bilja – vlašac, žalfija, bosiljak ili rukola.