Ispecite sok od repe. Ponovo ste se na listi u vrtiću prijavili da ćete “volontirati za pečenje hleba za letnju žurku”, a sad se preznojavate. Šta ćete, zaboga, napraviti ovog puta? Francuski hleb? Ne, njega ste pekli prošle godine. Seoski hleb od kiselog testa? Ne, taj se pravi jako dugo. Hleb od repe?? Taj je šaren, kreativan, svi će se diviti vašem doprinosu, a vaša aura će sijati kao hleb u korpi. Dobićete hleb koji ima crvenu koru (približno 1 cm) i žutu sredinu. Ne brinite za ukus repe, brašno će ga upiti. Isto kao śto će i vaš hleb dobiti prvu nagradu na žurci.
Prirodno rumenilo
Ako želite da vaše prase od marcipana ima ispravnu roza boju, iskoristite sok od repe umesto veštačko proizvedenih boja. Jeftinije je i prirodnije. A ako ćete već biti u “pink” raspoloženju, možete takođe dodati kašiku soka od repe kad pečete puslice, one će biti slatko roza – takav desert će pristajati uz princezu slavljenicu.