Gorenje najbolji izvoznik iz Srbije: Treće uzastopno priznanje “Najbolje iz Srbije” - Gorenje
zatvori
...

Arhiv vesti

Četvrtak, 28. Novembar 2019, Beograd

Gorenje najbolji izvoznik iz Srbije: Treće uzastopno priznanje “Najbolje iz Srbije”

Gorenje najbolji izvoznik iz Srbije: Treće uzastopno priznanje “Najbolje iz Srbije”

Kompanija Gorenje dobitnik je prestižne nagrade ,,Najbolje iz Srbije 2019” u kategoriji Najbolji izvoznik – velika preduzeća, koju dodeljuju Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

,,Nagrada “Najbolje iz Srbije” dolazi u godini u kojoj smo zajedno sa novim vlasnikom Hisense Grupom, liderom u proizvodnji elektronike i aparata za dom na azijskom tržištu, postavili temelje za još snažniji razvoj. Konkretno, objedinjavanjem proizvodnje rashladne tehnike u Valjevu proširili smo naše proizvodne kapacitete, a ambiciozni planovi su tek pred nama.“ - poručila je na zvaničnoj dodeli nagrada Stanka Pejanović, izvršna potpredsednica Gorenje Grupe.

Gorenje fabrika u Valjevu, koja zapošljava više od 1.600 ljudi i koja je u protekloj godini prihodovala više od 17 milijardi dinara od prodaje rashladnih uređaja na tržištima Srbije, Nemačke, Rusije, Češke i Mađarske, ostvaruje udeo izvoza od čak 78,23% ukupne proizvodnje.

Tradicionalno, od 2004. godine, Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u najrazličitijim kategorijama nagrađuju najbolje, najuspešnije i tržišno prepoznatljive kompanije i brendove. Proces selekcije, odluka i izbor najboljih brendova je na nepristrasnom žiriju, stručnjacima i privrednicima, dok je presudan glas potrošača koji poene dodeljuju na direktan način – poklanjanjem svog poverenja prilikom kupovine proizvoda.

Ovogodišnje priznanje u okviru konkursa ,,Najbolje iz Srbije’’ treće je po redu za kompaniju Gorenje, a osim nagrade za najboljeg izvoznika, tokom prošlogodišnjih konkursa proglašena je i za najbolji robni brend koji se proizvodi u Srbiji.