Praksom u Gorenju do bržeg zaposlenja - Gorenje
zatvori
...

Arhiv vesti

Petak, 4. Oktobar 2019

Praksom u Gorenju do bržeg zaposlenja

Praksom u Gorenju do bržeg zaposlenja

Studenti druge i treće godine Fakulteta FEFA uspešno su završili dvonedeljni program prakse u kompaniji Gorenje, čime im je omogućeno da steknu praktična znanja i iz prve ruke saznaju kako izgleda raditi u velikom poslovnom sistemu.

Unapređeni program sprovodi se zahvaljujući saradnji Fakulteta FEFA i kompanije Gorenje petu godinu za redom, sa ciljem da na što bolji način pripremi mlade za buduću karijeru i pomogne im da stečeno znanje primene u praksi.

,,Ovakva praksa, ali i podrška iskusnih stručnjaka je odlična prilika za primenu teorijskog znanja u praksi, koje je, pored fakultetskog obrazovanja, jedno od najvažnijih stavki prilikom traženja posla i započinjanja uspešne karijere. Saradnja sa profesionalcima u različitim oblastima i interaktivniji rad omogućili su nam sticanje veština značajnih za dalje profesionalno, ali i lično napredovanje”, istakli su studenti praktikanti.

Pored obuke u kancelarijama, studenti su sproveli zanimljivo istraživanje tržišta mašina za pranje veša, koje su realizovali uz pomoć zaposlenih iz sektora marketinga i prodaje. Prezentovanjem rezultata istraživanja, studenti su zaokružili dvonedeljni proces rada u kompaniji.

 „Ovim programom, Gorenje nastoji da, u saradnji sa obrazovnim institucijama, doprinese kreiranju održivog funkcionalnog radnog kadra sa neophodnim iskustvom u praksi, ali i u skladu sa potražnjom privrede. Uvereni smo da je ovaj vid unapređenja znanja i veština studenata, baš kao i srednjoškolaca neophodna, te ćemo sa ovom praksom nastaviti i u narednim godinama, a pozivamo i druge da nam se pridruže.“ - zaključio je Goran Šorak, direktor kompanije Gorenje.

Kompanija Gorenje prva je potpisnica Memoranduma o saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja čime je potvrdila opredeljenje kompanije da podržava obrazovanje i razvoj praktične nastave u srednjim stručnim školama i na fakultetima.