Gorenje Grupa predstavila planove poslovanja u Srbiji za 2019. godinu - Gorenje
zatvori
...

Arhiv vesti

Ponedeljak, 18. Mart 2019, Valjevo

Gorenje Grupa predstavila planove poslovanja u Srbiji za 2019. godinu

Gorenje Grupa predstavila planove poslovanja u Srbiji za 2019. godinu

Gorenje Grupa, koja je od prošle godine u većinskom vlasništvu kineske Hisense Grupe, predstavila je 8. marta medijima u Valjevu rezultate poslovanja valjevske fabrike u 2018. godini i razvojne planove prema kojima će u narednom periodu Gorenje Valjevo postati centar za rashladnu tehniku Hisense Grupe u Evropi.

„Prošlogodišnjim strateškim vlasništvom sa Hisense Grupom, liderom u proizvodnji elektronike i aparata za dom na azijskom tržištu, postavili smo temelje za još snažniji razvoj. Ovo partnerstvo omogućiće pristup novim tržištima i podsticaj stvaranju novog proizvodnog portfolija, uz očuvanje i jačanje prisutnosti strateški važnih proizvoda i brendova Gorenje Grupe na postojećim i budućim tržištima“, istakla je Stanka Pejanović, članica uprave Gorenja, i dodala da se u skladu sa daljim razvojnim planovima očekuje i unapređenje poslovanja u Srbiji.

„Valjevska fabrika koja trenutno zapošljava više od 1.300 ljudi u protekloj godini prihodovala je više od 17 milijardi dinara od prodaje rashladnih uređaja na tržištima Srbije, Nemačke, Rusije, Češke i Mađarske. U ovoj godini očekuje nas selidba proizvodnje svih frižidera i posebne linije ugradnih frižidera iz Velenja u Valjevo koja bi trebalo da bude završena u aprilu. Ukoliko tome dodamo i izgradnju nove proizvodne hale na prostoru nekadašnje fabrike Elind, Gorenje Valjevo će u narednom periodu postati centar za rashladnu tehniku Hisense Grupe u Evropi“, poručio je Simon Kumer, direktor Gorenja Valjevo.

Izgradnja nove proizvodne hale proizvodnih kapaciteta 750.000 uređaja godišnje planirano je tokom naredne godine, angažovanjem lokalnih dobavljača, a nakon puštanja u rad krajem 2020. upošljavaće dodatnih 1.000 radnika. Od 1. aprila Gorenjem Valjevo će rukovoditi novi direktor iz Srbije, Dejan Milutinović.

U narednom periodu, pored najavljenog otvaranja novih radnih mesta, kompanija će u sklopu projekta dualnog obrazovanja u Srbiji, u valjevskoj fabrici nastaviti unapređeni program prakse za srednjoškolce i studente, koji će biti u prilici da steknu neophodno iskustvo, uz mogućnost daljeg profesionalnog i ličnog razvoja upravo u Gorenju.

Kompanija je izuzetno posvećena i brizi o zaštiti životne sredine, poštujući najviše evropske standarde i regulativu u ovoj oblasti, uz adekvatno upravljanje otpadom i racionalno korišćenje resursa.