Konferencija Zelena Balkanika: “Električna vozila - budućnost u saobraćaju" - Gorenje
zatvori
...

Arhiv vesti

Ponedeljak, 24. April 2017, Beograd

Konferencija Zelena Balkanika: “Električna vozila - budućnost u saobraćaju"

Konferencija Zelena Balkanika: “Električna vozila - budućnost u saobraćaju"

Kao društveno odgovorna kompanija, Gorenje još jednom pokazuje brigu za ekološku sigurnost svoje okoline pružajući podršku projektu „Zelena Balkanika“, u okviru kog je održana konferencija „Električna vozila – budućnost u saobraćaju“ u  petak, 21. aprila, u amfiteatru Mašinskog fakulteta u Beogradu.

 Projektom Zelena Balkanika kompanija Hidria i automobilski klaster Slovenije, u saradnji sa međunarodnim partnerima, kao i lokalnim firmama zemalja jugoistočne Evrope, žele da omoguće mobilnost ekoloških vozila na celom auto-putu od Minhena, preko Beograda, do Skoplja, i time omoguće punjenje električnih vozila i u našoj zemlji.

 „Očuvanje životne sredine je jedno od gorućih pitanja današnjice, zbog čega je neophodna saradnja vladinog, nevladinog i privatnog sektora u pronalaženju održivih rešenja“, istakla je Stanka Pejanović, generalna direktorka Gorenje Beograd.„Projektom Zelena Balkanika napravljen je značajan pomak u unapređenju očuvanja životne sredine. Kompanija Gorenje uvek ohrabruje napredne i smele ideje koje doprinose ne samo očuvanju planete, već i rastu ekonomije u Srbiji i čitavom regionu.“

 Konferencija se organizuje u okviru trodnevne manifestacije Dani slovenačko srpskog prijateljstva, koju organizuju Rotary Distrikt 1912 Slovenija i Makedonija i Distrikt 2483 Srbija i Crna Gora, a uz podršku ICC-a Srbije, Crne Gore, Slovenije i bratskih Rotary klubova Beograd- Dunav i Idrija.

 Dani slovenačko srpskog prijateljstva trajaće od 21. do 23. aprila, a posetioci će imati priliku da uživaju u razovrsnom programu. Poslednjeg dana manifestacije 23. aprila u 20h u Kolarcu održaće se koncert najstarijeg duvačkog orkestra u Evropi, a koji je namenjen prikupljanju novčanih sredstava za stipendije mladim taletovanim muzičarima.

 Gorenje je kompanije koja preko 65 godina predstavlja sinonim za inovativne, pouzdane i kvalitetne aparate za domaćinstvo, visoke energetske efikasnosti, napravljenih od materijala koji se reciklira i do 80%.