Gorenje najbolji poslodavac u Srbiji za 2016. godinu - Gorenje
zatvori
...

Arhiv vesti

Četvrtak, 15. Decembar 2016, Beograd

Gorenje najbolji poslodavac u Srbiji za 2016. godinu

Gorenje najbolji poslodavac u Srbiji za 2016. godinu

U okviru Godišnjih nagrada Srpske asocijacije menadžera (SAM), Gorenje u Srbiji je dobilo nagradu Najbolji poslodavac u kategoriji velikih kompanija. Prema mišljenju članova SAM-a Gorenje Grupa je ponudila najbolje uslove za rad i razvoj zaposlenih u Srbiji u 2016. godini.

Integralni deo poslovne politike Gorenja je odgovornost prema zaposlenima koja se odražava u oblikovanju radnih uslova, tehnoloških i poslovnih procesa, kao i snažnom naglasku na obrazovanju i osposobljavanju zaposlenih.Za Gorenje Grupu je izuzetno važno ulaganje u razvoj sopstvenih kadrova, pogotovo vodećih, menadžerskih kadrova. Danas se znanje i svet brzo menjaju, i potrebno je jako brzo prilagođavanje. Stvaranje kulture učenja, inovativnosti i kontinuiranog razvoja je ključno za razvoj preduzeća.

Na svečanosti povodom dodele nagrada obratio se Goran Knežević, ministar privrede u Vladi Republike Srbije i tom prilikom uručio nagradu za najboljeg poslodavc a u 2016. godini.

U ime Gorenje Grupe nagradu je primila Stanka Pejanović, generalna direktorka Gorenje Beograd koja je ovom prilikom izjavila: „U kompaniji Gorenje smo uvereni da je ključni faktor uspeha plansko investiranje u znanje i razvoj kadrova koji će biti u stanju da vode i razvijaju poslovanje u budućnosti. Stvaranje kulture učenja, inovativnosti i kontinuiranog razvoja je jedan od postulata većine strategija, ali doslednost u sprovođenju je odlika uspešnih kompanija koje traju. Ukoliko se radi o proizvodnoj kompaniji sa kompleksnom proizvodnjom, u industriji gde je tehnološki napredak vidljiv na mesečnom nivou, ovaj uspeh je još značajniji“.

Kao jedan od najvećih srpskih izvoznika i najvećih investitora, Gorenje u Srbiji zapošljava 2.500 ljudi i ima tri fabrike za proizvodnju kućnih aparata i jednu koja proizvodi alate za automobilsku industriju i belu tehniku.Ukupna dosadašnja investicija Gorenje Grupe u Srbiji je 137 miliona evra, a kompanija je na kraju 2015. godine, izvozom u vrednosti od 179,6 miliona evra, zauzela peto mesto na listi najvećih izvoznika iz Srbije.

Gorenje Grupa je jedan od vodećih evropskih proizvađača aparata za domaćinstvo, sa tradicijom dugom više od 65 godina. Prisutan u više od 90 zemalja sveta, brend Gorenje je postao sinonim za tehnološki napredne, inovativne i energetski efikasne kućne aparate jednostavne za upotrebu. Zbog originalnog dizajna, robna marka Gorenje, u svetu  prepoznatljiva po kvalitetu i jednostavnom upravljanju, danas predstavlja novi trend u opremanju doma.

Tokom 2016. godine Gorenje u Srbiji je proslavilo 10 godina od otvaranja fabrika u Staroj Pazovi i Valjevu, dok je SAM obeležila desetogodišnjicu postojanja i tim povodom dodelila 10 godišnjih nagrada. SAM Godišnje nagrade se dodeljuju u cilju afirmisanja najboljih menadžera, najboljih poslodavaca, društveno odgovornih kompanija, ekonomskih novinara i projekata koji razvijaju liderstvo među mladima kao i u cilju promovisanja izuzetnih poslovnih, društvenih i humanih dela koja su obeležila ovu godinu.