Desetogodišnjica uspešnog poslovanja Gorenje Tiki u Staroj Pazovi - Gorenje
zatvori
...

Arhiv vesti

Četvrtak, 22. Septembar 2016

Desetogodišnjica uspešnog poslovanja Gorenje Tiki u Staroj Pazovi

Desetogodišnjica uspešnog poslovanja Gorenje Tiki u Staroj Pazovi

Gorenje Grupa u Srbiji ima tri fabrike za proizvodnju kućnih aparata i jednu, koja proizvodi alate za automobilsku industriju i belu tehniku, u koje je do sada investirano oko 100 miliona evra. Pokazatelj strateške važnosti Srbije za proizvodnju i za prodaju aparata je činjenica da  je u ovim proizvodnim pogonima zaposleno oko 2.500 ljudi.

 »U Gorenje Tiki u Staroj Pazovi pre deset godina sećam se da smo počeli sa jednom proizvodnom linijom i 15 zaposlenih kolega. U prethodnoj deceniji, posvećenošću tima, kao i tehničkim inovacijama, novim tehnologijama i  dizajnom, obezbedili smo ubrzan rast i razvoj kompanije«, rekao je član uprave Gorenje Grupe Branko Apat.

Danas je Stara Pazova jedini proizvodni centar malolitražnih, srednjelitražnih i velikolitražnih bojlera za Gorenje Grupu sa šest proizvodnih linija i godišnjom proizvodnjom od pola miliona jedinica električnih bojlera. Proizvodimo i prodajemo i toplotne pumpe za grejanje vode, kuća i stanova, kao i za klimatizaciju poslovnih i privatnih prostorija. Najbolja potvrda kvaliteta Gorenje bojlera je činjenica da se 90% proizvodnje izvozi u 34 zemlje širom sveta. Najveća tržišta su Nemačka, Austrija, Srbija, Hrvatska i Rusija.

U budućnosti Gorenje Tiki planira da nastavi sa razvojem poslovanja, i to ulaganjem u zaposlene, ostvarivanjem najviših standarda kvaliteta, kao i primenom novih tehnologija i savremenim dizajnom. Proizvodni kapaciteti Gorenje Tiki u Staroj Pazovi sačinjeni su tako da podrže rast u svim oblastima aktivnosti.

Branko Apat je istakao: »Gorenje je tržišni lider, koji lojalnost nije stekao preko noći, već zahvaljujući više od 65 godina prisustva na tržištu. Zbog toga osećamo obavezu da uprkos velikom cenovnom pritisku usled male kupovne moći ponudimo energetski efikasne aparate i savremene životne trendove podržimo inovacijama koje olakšavaju život. Takođe, brigu o potrošačima pokazujemo i kroz uslugu našeg postprodajnog servisa, jedne od najsavremenijih mreža u Srbiji. To su vrednosti koje ćemo nastojati da negujemo i u narednom periodu.«