Donacija kompanije Gorenje: Bela tehnika za Sigurnu kuću u Sremskoj Mitrovici - Gorenje
zatvori
...

Arhiv vesti

Četvrtak, 5. Maj 2016

Donacija kompanije Gorenje: Bela tehnika za Sigurnu kuću u Sremskoj Mitrovici

Donacija kompanije Gorenje: Bela tehnika za Sigurnu kuću u Sremskoj Mitrovici

Kao društveno odogovorna kompanija i lider na tržištu Srbije, Gorenje kontinuinirano učestvuje i podržava razvoj lokalne zajednice u kojoj posluje. U skladu sa tim opredeljenjem, upućena je i donacija  Sigurnoj kući u Sremskoj Mitrovici. Ovaj reprezentativni objekat zvanično je otvoren sredinom aprila, a donacija Gorenje aparata doprinela je stvaranju uslova za smeštaj žrtava nasilja u porodici sa teritorije Srema.

Do sada su žrtve nasilja iz ovog okruga bile smeštane u Sigurne kuće u Novom Sadu i Zrenjaninu, kao i u hraniteljske porodice. Otvaranjem Sigurne kuće u Sremskoj Mitrovici, značajno su se popravljaju uslovi za zbrinjavanje žrtava, kao i za dalje unapređenje aktivnosti usmerenih ka iskorenjivanju nasilja u porodici.

Površina od 300m2, kapacitet od 20 kreveta, opremljenost sigurnosnom opremom, kvalitetnom belom tehnikom i nameštajem, zadovoljavaju najviše standarde socijalne zaštite, i doprinose lakšem prevazilaženju posledica nasilja i normalizaciji zivota korisnica.

Svedoci smo da se svakoga dana dešavaju strašne stvari, ali duboko verujemo da se nasilje u porodici može sprečiti uz angažovanje svih nas. Brinuti o žrtvama nasilja je samo jedan od načina podrške, a Sigurna kuća je mesto koje osim brige, svojim korisnicima daje nadu za novi početak. Nadamo se da će ovaj primer slediti i druge društveno odgovorne kompanije.


Broj prijavljenih slučajeva nasilja u porodici u Centru za socijalni rad “Sava” u Sremskoj Mitrovici nalazi se u stalnom porastu. U prošloj godini centru je prijavljeno tačno 200 slučajeva što iznosi povećanje od 64% u odnosu na prethodnu godinu. Samo u prva tri meseca 2016. prijavljeno je 30 slučajeva nasilja nad ženama.