Top ploča iz Gorenja na Mikser festivalu - Gorenje
zatvori
...

Arhiv vesti

Ponedeljak, 3. Jun 2013, Beograd

Top ploča iz Gorenja na Mikser festivalu

Recite stop kipljenju i zagorevanju!

Ove godine posetiocima Mikser festivala, najvećeg regionalnog festivala kreativnosti, predstavili smo najuzbudljiviju, najromantičniju, najljubazniju i najzdraviju ploču za kuvanje na planeti, IQook. Reč je o ugradnoj indukcijskoj ploči za kuvanje iz Gorenja, sa kojom nikada više ništa neće pokipeti, niti zagoreti.

Definitivno najatraktivniji kulinarski gedžet, pametna ploča za koju se ne zna da li više oduševljava zbog fenomenalnog ukusa hrane spremljene na njoj, ili zbog toga što kuvanje postaje potpuno drugačije. Zahteva veoma malo, a daje mnogo. Dovoljno je samo 0,5dl, umesto 1 litra vode, da bi skuvala 1 kilogram povrća, i veoma malo ili ni malo ulja da bi savršeno ispržila parče piletine. Savršeno za sve koji paze na zdravu ishranu.

Na prvi pogled ploča izgleda gotovo isto kao sve druge indukcijske ploče. Ipak, nije baš tako. Ona u sebi krije senzore koji među sobom komuniciraju i kontrolišu čitav proces kuvanja. Ukoliko recimo želite da ostavite supu da se krčka nešto duže, slobodno to učinite, bez bojazni da će ona pokipeti. Neće, jer ploča radi potpuno automatski. Na ujednačenoj temperaturi, hrana će se kuvati, a vi za to vreme možete da prilegnete, odmorite, bez bilo kakve bojazni od kipljenja i zagorevanja. Ukoliko voda iz šerpe ispari, ploča će to prepoznati i automatski se isključiti.

Na ovoj ploči može kuvati bilo ko. Pored specijalnih funkcija, slobodno se možete prepustiti i tradicionalnom kuvanju, prženju, grilovanju...i svemu što ste do sada navikli. Sve što ste mogli na klasičnom šporetu, moći ćete i na ovoj ploči. Pri tome vam nije potrebno posebno posuđe, već možete koristiti i svoje staro. Kako da proverite? Jednostavno. Probajte da zalepite magnetić na njegovo dno. Ako se zalepi, posudu možete da koristite, ako ne, sama ploča će vas upozoriti na to, tako što se neće ni uključiti.