Gorenje na sajmu IFA 2011 - Gorenje
zatvori
...

Arhiv vesti

Sreda, 7. Septembar 2011, Berlin

Gorenje na sajmu IFA 2011

Novi Razvoj, nove mogućnosti

Gorenje ponovo na IFA globalnom tržištu

Gorenje uspešno kombinuje dizajn i inovativnu tehnologiju u prigodna rešenja koja zadovoljavaju želje i najzahtevnijih korisnika. Ove godine u periodu od 2. – 7. septembra, Gorenje je ponovo izlagalo na IFA sajmu u Berlinu, gde su prikazane brojne inovacije i novine iz sopstvenog programa. Posebnu pažnju izazvale su mašine za pranje i sušenje veša nove generacije sa inovativnim senzor IQ tehnologijom, peći sa jedinstvenom kontrolom upravljanja na dodir HomeCHEF, kao i vrhunske indukcione ploče  sa revolucionarnom kuvarskom IQ  tehnologijom. Pored tehnički naprednijih aparata njih odlikuje i izuzetan dizajn, ušteda energije i vode, lakše i bolje rukovanje.

Sajam IFA, na kojem se ove godine već četvrtu godinu za redom predstavljaju i proizvođači kućnih aparata, smatra se jednim od najvažnijih poslovnih događaja za područje aparata za domaćinstvo. Svojim uticajem određuje trendove za budu'nost kao i smernice za razvoj u području inovacija koje su od ključnog značaja za daljnji razvoj poduzeća i robnih znakova u ovoj branši.

Predsednik i izvršni direktor Gorenje, gospodin Franjo Bobinac je izjavio: „ IFA sajam nam omogućava da svetskoj javnosti predstavimo naša razvojna i istraživačka dostuignuća na jednom mestu.  Pored toga, priznanja koja dobijamo od stručnjaka, medija i potrošača omogućavaju nam da lansiramo naše inovacije na osnovu kojih gradimo našu različitost i prepoznatljivost u okviru branše u kojoj poslujemo. Sajam, takođe koristimo da bismo se videli sa našim poslovnim partnerima širom sveta, i ujedno dogovorimo nove porudžbine ili sklopimo nove poslove.“

Ove godine fokus predstavljanja Gorenja na svetskoj izložbi Home Appliances@IFA u Berlinu bio je nanovoj generaciji mašina za pranje i sušenje veša s inovativnom senzorskom tehnologijom SensorIQ te vrhunskim indukcionim pločama za kuvanje s revolucionarnom tehnologijom IQcook i pećnicama s jedinstvenim elektronskim upravljanjem na dodir HomeCHEF. Nakon premijernog predstavljanja na sajmu IFA 2011, nove će se mašine za pranje i sušenje veša, kao i pećnice HomeCHEF, nuditi na ključnim tržištima već ove godine a nove ploče za kuvanje u prvoj polovini 2012. godine.

Nova inteligentna tehnologija pranja iz Gorenja

Novu generaciju mašina za pranje i sušenje veša odlikuje inteligentna senzorska tehnogija SensorIQ koja automatski reguliše pranje i sušenje te ujedno doprinosi visokoj energetskoj efikasnosti aparata. Za potpunu negu veša brine se vrhunska tehnologija SensoCARE koja uvažava različite potrebe savremenog  korisnika. Jedinstveni program pranja za osetljivo belivešUltraWHITE, koji je rezultat znanja i iskustva stručnjaka iz Gorenja, omogućava potpuno belo i blještavo rublje već kod pranja na30 °C. Kod nove generacije mašine za sušenje veša vredi istaknuti prvenstveno energetski štedljive modele kondenzacijskih sušilica s toplotnom pumpom koje, s patentiranom tehnologijom sušenja TwinAir, a u kombinaciji s jedinstvenom IonTech tehnologijom efikasnog peglanja vlakana, vode brigu o izuzetnom i mekom učinku negovanja vašeg vešaUltraSOFT. Sva ta svojstva svrstavaju nove mašine za pranje i sušenje veša Gorenje među najdorađenije aparate na tržištu, s izoštrenim osjećajem za rublje.

IQcook – svetska novost koja najavljuje revoluciju u kuhinji

Revolucionarna vrhunska ploča za kuvanje IQcook, koja omogućava sigurno i kontrolisano kuvanje s unapred programiranim načinima kuvanja i pečenja, također se ističe među novostima iz Gorenja. Inovativna tehnologija senzora IQ, smještenih u ploči za kuvanje te u poklopcu posude, omogućava siguran i kontrolisan postupak kuvanja te nudi izbor pet prethodno programiranih načina kuvanja i pečenja. Nova tehnologija, koja omogućava optimalizaciju temperature kuvanja, ne samo da štedi vreme već i energiju. Indukcijska ploča za kuhanje IQcook može uštedeti do 40 posto električne energije u poređenju s uobičajenom indukcijskom pločom za kuvanje.

HomeCHEF inovativno upravljanje pećnicom

Među zapaženim novostima iz Gorenja nalazi se i pećnica HomeCHEF koja predstavlja najnaprednije elektronsko upravljanje pećnica na dodir do sada i predstavlja važan pomak u razvoju upravljanja kućnim aparatima. Upravljački modul, koji je rezultat vlastitog razvoja Gorenja a koji je nagradio i stručni žiri nagrade reddot, omogućava korisniku napredno klizno upravljanje pećnice preko velikog displeja u boji što je revolucionarna novost u upravljanju pećnica.