Rerna koja zamenjuje kuvara - Gorenje
zatvori
...

Arhiv vesti

Petak, 25. Mart 2011

Rerna koja zamenjuje kuvara

Rerna koja zamenjuje kuvara

Velenje/Esen, 24. mart 2011 – Inovativni kontrolni modul iChef iz Gorenja osvojio je počasno priznanje na dodeli eminentne međunarodne nagrade za dizajn Red Dot. Nagrađeni elektronski modul sa velikim displejem u boji trenutno je najmodernije rešenje za upravljanje rernom na dodir. To je kompleksna inovacija pretočena u jednostavnost upotrebe i dopadljiv oblik koja predstavlja prekretnicu u razvoju kućnih aparata.

Kontrolni modul iChef iz Gorenja, premijerno predstavljen u januaru na sajmu IMM Cologne 2011, omogućuje jednostavno korišćenje rerne u par koraka - korisnik ulazi u glavni meni preko displeja u boji, potom dodirom na fotografije i ikonice bira programe i opcije kuvanja. U rernu je integrisano čak 65 predefinisanih programa, uz mogućnost memorisanja i kreiranja 120 programa po izboru korisnika. Širok izbor boja na modulu omogućuje personalizovanje izgleda displeja. iChef je baziran na tehnološki sofisticiranom hardveru i softveru koje je razvilo Gorenje i radi kao samostalan kompjuter koordinisan od strane operativnog sistema.

Nagrađeni kontroli modul rezultat je internog razvoja i delo Gorenje Dizajn Studija, odnosno dizajnera Matevž Popiča i Lidije Pritržnik koji su se vodili principima jednostave i intuitivne upotreba rerne. Kreativni direktor Lidija Pritržnik je ovim povodom izjavila:"Razvili smo koncept upravljanja rernom koji će odgovarati različitim vrstama korisnika. Uspeli smo da pretočimo kompleksnu tehnologiju u korisnički pristupačan proizvod, do te mere da mogu da ga koriste i oni sa malo ili bez kulinarskih veština, kao i profesionalni kuvari”. 

O nagradi Red Dot. Nagrada Red Dot prvi put je dodeljena 1955. godine i spada među nauglednije međunarodne nagrade za dizajn. Ove godine oko 1700 kompanije iz 60 zemalja takmičilo se sa 4433 nominacije u katergoriji dizajna proizvoda. Svečana ceremonija dodele održaće se 4. jula u Esenu, u Nemačkoj. Pored počasnog priznanja za modul iChef, Gorenje je ove godine osvojilo i nagradu Red Dot za superiorni kvalitet i inovativni dizajn staklokeramičko-plinske ploče za kuvanje iz Magna linije brenda Ataq, sa kojim se predstavlja na određenim tržištima zapadne Evrope. Prva nagrada Red Dot dodeljena je Gorenju 2005. godine za dizajn mašine za pranje veša i mašine za sušenje veša Premium Touch.

Za dodatne informacije: Gordana Kovačević, 011/3534-161, gordana.kovacevic@gorenje.rs.