U septembru sniženje cena na mašine za sušenje veša gorenje - Gorenje
zatvori
...

Arhiv vesti

Sreda, 15. Septembar 2010

U septembru sniženje cena na mašine za sušenje veša gorenje

Pod nazivom Mesec mašina za sušenje veša, u septembru će sve mašine za sušenje veša marke Gorenje biti na specijalnom jesenjem sniženju. Izuzetnu priliku predstavlja i ponuda dve mašine po ceni jedne - mašine za pranje veša Gorenje WA 60085 i mašine za sušenje veša Gorenje D 50110. Ovaj par će do kraja septembra moći da se kupi po jedinstvenoj ceni od 49.990 dinara.

S obzirom da se bliži doba godine kada se smanjuje broj sunčanih dana, kupovina mašine za sušenje veša predstavlja pravu odluku. Omogućuju sušenje do 7kg veša odjednom bez obzira na vremenske uslove, štede vreme, olakšavaju peglanje i poboljšavaju mekoću odeće zahvaljujući specijalnim programima za svaki tip tkanine. Ako ste odlučili da iskoristite ovu jedinstvenu šansu, važno je da znate koje vrste mašina za sušenje veša postoje. Na tržištu su prisutna dva tipa - odvodni i kondenzacijski. Odvodne mašine funkcionišu tako što uvlače ambijentalni vazduh koji se zagreva, oduzima vešu vlagu i putem odvodne cevi koja se montira na zid, prozor ili ventilacioni otvor izbacuje van prostorije napolje. Kod kondenzacijskog tipa vazduh kruži u zatvorenom sistemu, zbog čega nemaju odvodnu cev. Vazduh koji se zagreva i oduzima vešu vlagu pretvara se u destilovanu vodu koja se skuplja u specijalnoj posudi unutar mašine. Ta posuda se potom jednostavno izvuče, destilovana voda prospe ili iskoristi za peglanje na pari. Odvodni tip mašina za sušenje veša troši manje električne energije, dok su kondenzacijske preporučljive za stanove gde ne postoji mogućnost sprovođenja vazduha napolje.

Takođe, u asortimanu Gorenja mogu da se pronađu i kombinovane mašine koje i peru i suše veš. Praktično, to su mašine za pranje veša sa dodatom funkcijom sušenja, zbog čega mogu da osuše duplo manje veša u odnosu na količinu koja se opere. Naravno, i kvalitet sušenja i ceđenja je niži u odnosu na samostalnu mašinu za sušenje veša kojoj je sušenje primarna funkcija. Na kraju, izbor jedne kombinovane, ili dve samostalne mašine za pranje i sušenje veša zavisiće od vaših mogućnosti, raspoloživog prostora i potreba.