Karakteristike rashladno-zamrzivačkih aparata - Gorenje
zatvori
...

Karakteristike aparata za hlađenje i zamrzavanje

Kompletna briga

CrispActive sa VitaLight

Produžena svežina
Fioka za voće i povrće sa posebnim VitaLight svetlom produžava svežinu hrane. Spektar narandžaste svetlosti usporava prirodni proces sazrevanja voća i povrća, te zadržava vitamine i minerale koji se nalaze u ovim namirnicama.
_products/features/icon - CrispZone fioka sa HumidityControl-om

CrispZone fioka sa HumidityControl-om

Sveže kao u vašem vrtu
CrispZone je jedna od najvećih fioka za voće i povrće na tržištu. Niža temperatura i opcija za prilagođavanje vlažnosti produžavaju svežinu namirnicama.
_products/features/icon - Fresh Zone

Fresh Zone

Fioka u kojoj su namirnice duže sveže, jer se čuvaju na temperaturi od oko 3°C.
_products/features/icon - ZeroZone fioka

ZeroZone fioka

Sveže kao da je tek iz mora
Fioka u kojoj se održava temperatura od oko 0 °C je idealna za čuvanje svežeg ili mariniranog mesa, ribe i morskih plodova. Na taj način se rodužava svežina osetljivih namirnica i pomaže zadržavanje prirodne sočnosti i hranljivih sastojaka.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - FreshActive fioka

FreshActive fioka

Maksimalna svežina
Ova fioka je idealna za čuvanje mesa, ribe i plodova mora. Temperatura je nekoliko stepeni niža nego u preostalom delu frižidera, što značajno produžava svežinu namirnicama.
_products/features/icon - XtremeFreeze

XtremeFreeze

Zamrzavanje u trenu
Nakon aktivacije ove funkcije, hrana smeštena u posebnu fioku u zamrzivaču će biti zamrznuta za upola manje vremena od uobičajenog. Brzo zamrzavanje na izuzetno niskim temperaturama ispod -30 °C dovodi do formiranja mikrokristala, koji za razliku od sporog zamrzavanja, ne oštećuju nutritivnu strukturu namirnica. Ovaj takozvani "šok" pristup zamrzavanju čuva sve hranljive sastojke i ukuse u hrani. Nakon nešto manje od 24 časa, funkcija se automatski isključuje, i temperatura u fioci se vraća na inicijalno postavljenu temperaturu.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - FastFreeze

FastFreeze

Funkcija u zamrzivaču koja služi za brzo zamrzavanje namirnica. Temperatura se automatski spušta na -24° i ostaje takva narednih 50 sati. Idealna funkcija posle povratka iz velikih nabavki.
_products/features/icon - SuperCool funkcija

SuperCool funkcija

Funkcija brzinskog hlađenja spušta temperaturu frižidera na 3 °C, što je upola niže od uobičajene temperature. U kombinaciji sa većom zapreminom frižidera, ovo smanjenje u temperaturi dođe kao poručeno posle povratka iz većih kupovina. Posle 6 sati, funkcija se automatski isključuje, i temperatura u frižideru se vraća na prvobitno podešavanje.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - EcoMode

EcoMode

Ušteda električne energije
U slučaju dužeg odsustva, frižider se može podesiti da radi u režimu uštede energije, koji uzima u obzir da su vrata zatvorena duže vreme.

Pametna rešenja

ConvertActive kombinovani frižider

Velika žurka može da počne
ConvertActive kombinovani frižider samo jednim pritiskom dugmeta pretvara zamrzivački deo u frižiderski deo ili veliki ZeroZone odeljak, što stvara više mesta za smeštanje hrane ili pića.
_products/features/icon - AdaptTech tehnologija

AdaptTech tehnologija

Frižider koji prepoznaje vaše navike
Ovaj pametni sistem je razvijen kako bi održao optimalnu temperaturu u frižideru bez obzira na učestalost otvaranja vrata. Kada su vrata otvorena, temperatura se ubrzano podiže, i hrana je izložena "termalnom šoku" koji izaziva brže propadanje hrane. Frižider konstantno prati i analizira način na koji ga koristite. Na osnovu toga, tehnologija unapred "zna" kada će se otvarati vrata frižidera, pa će pre nego što se to desi automatski smanjiti temperaturu za 1 ili 2 °C, kako bi temperatura u unutrašnjosti mogla da bude konstantnija, a hrana što duže sveža i puna hranljivih sastojaka.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - IonAir sa MultiFlow 360° funkcijom

IonAir sa MultiFlow 360° funkcijom

Idealna mikroklima na svakoj polici
Napredna tehnologija u frižideru oponaša prirodni proces jonizacije vazduha, kako bi se hrana održala svežom što duže. Negativno naelektrisani joni koje proizvodi aparat konstatno osvežavaju vazduh imitirajući optimalnu prirodnu mikroklimu, što stvara idealno okruženje za svežu hranu. MultiFlow 360° sistem ravnomerno raspoređuje jonizovani vazduh kroz 14 ventilacionih otvora kako bi održavao temperaturu konstantnom na svakoj polici.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - IonAir sa DynamiCooling-om

IonAir sa DynamiCooling-om

Jednaka distribucija temperature u frižiderskom delu
Napredni sistem ventilatora sa dinamičkim hlađenjem ravnomerno raspoređuje jonizovani vazduh i ujednačuje temperaturu u celom frižideru. Vazduh obogaćen negativno naelektrisanim jonima oponaša prirodnu mikroklimu koja održava hranu svežom duže. Uz to, različite vrste hrane se mogu postaviti na bilo koju policu u frižideru pošto nema temperaturnih razlika.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - NoFrost Plus tehnologija

NoFrost Plus tehnologija

Bez zamornog odmrzavanja
Jedan od najboljih sistema za hlađenje na tržištu, postavljen je u delu za zamrzivač, gde sprečava skupljanje leda i smanjuje potrošnju energije. Istovremeno, u delu za frižider, omogućava mikroklimu idealnu za držanje hrane svežom. Kruženje jonizovanog vazduha sprečava isušivanje hrane i zadržava vitamine i minerale.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - A+++

A+++

Najbolja energetska efikasnost
Svi modeli Gorenje frižidera su energetski veoma efikasni. Poseduju odličnu toplotnu izolaciju i zaptivanje vrata, inverterski kompresor, dok mehanički ili elektronski termostat efikasno smanjuju potrošnju energije. Frižideri u A+++ energetskom razredu troše 60% manje energije od onih u A razredu.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - Inverterski kompresor

Inverterski kompresor

Stabilan, tih i izdržljv
Inverterski kompresori su tiši, imaju duži vek trajanja i ekonomičniji su u odnosu na uobičajene kompresore. Kada god temperatura u unutrašnjosti frižidera poraste usled otvaranja vrata, inverterski kompresor omogućava brzo i efikasno hlađenje, održavajući hranu svežom duže.
Više informacija
Manje informacija

Jednostavna upotreba

SensoTech

Napredna kontrola preko LED displeja
Napredna kontrola preko LED displeja u Superior liniji omogućava precizno podešavanje temperature u frižideru i zamrzivaču. Funkcije kao što su XtremeFreeze, FastFreeze, SuperCool i EcoMode mogu da se aktiviraju dodirom određenog simbola. Poseban svetlosni i zvučni signal upozorava korisnika ako dođe do naglog povećanja temperature.
_products/features/icon - Elektronsko upravljanje putem LED ekrana

Elektronsko upravljanje putem LED ekrana

Tačno podešavanje svaki put
Elektronsko upravljanje preko LED ekrana na frižideru ili uspravnom zamrzivaču iz naprednih linija omogućava lako podešavanje temperature unutar aparata. Ekran osetljiv na dodir takođe omogućava aktivaciju SuperCool funkcije na frižideru, kao i FastFreeze funkcije na uspravnom zamrzivaču. U slučaju iznenadnog povećanja temperature, karakterističan signal će se upaliti na oba ekrana, uz emitovanje zvučnog signala.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - XXL SpaceBox

XXL SpaceBox

Dovoljno prostora za veliki but
Najveća fioka je idalno mesto za čuvanje velikih namirnica kao što je svinjski but, torta ili više kutija pizze.
_products/features/icon - SimpleSlide posude u vratima

SimpleSlide posude u vratima

Za velike i male flaše
Police u vratima frižidera su prilagodljive po visini, i mogu se jednostavno pomeriti gore ili dole kako bi se lakše smestilo do 5 kg namirnica različitih oblika i veličina.
_products/features/icon - PullOut police

PullOut police

Police na teleskopskim vođicama omogućavaju brz i lak pristup zadnjem delu frižidera. Police pravljene od kaljenog stakla su veoma izdržljive, i svaka može da drži do 22 kg hrane.
_products/features/icon - MultiBox kutija 3 u 1

MultiBox kutija 3 u 1

Vrlo praktična višenamenska kutija sa poklopcem nalazi se u vratima frižidera, i može se koristiti sa odlaganje sira, luka i drugih namirnica sa jačim mirisom. Pomaže da hrana duže ostane sveža i bude manje isušena, dok se poklopac od silikona može koristiti kao posuda za jaja ili led.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - Hromirani nosač za flaše

Hromirani nosač za flaše

Pravo mesto za flaše i konzerve
Specijalno dizajniran hromirani držač za flaše montira se ispod staklene police radi uštede prostora. Nosač može da primi 9 vinskih flaša ili 14 limenki od pola litre složenih u dva nivoa.
_products/features/icon - LED osvetljenje

LED osvetljenje

Dobro raspoređeno i jako efikasno
LED rasveta u frižideru sa poboljšanim osvetljenjem je izuzetno trajna i energetski veoma efikasna. U poređenju sa konvencionalnim osvetljenjem, ima 30 puta duži životni vek, a štedi do 10 puta više električne energije.
_products/features/icon - Ručke za otvaranje

Ručke za otvaranje

Jednostavno otvaranje
Ergonomski dizajnirana ručka aparata za jednostavno otvaranje vrata je izrađena od solidnog materijala i omogućava lakše i intuitivnije otvaranje. U kombinaciji sa pažljivo odabranim pozicioniranjem i dužinom, čini jednostavno i funkcionalno rešenje za korisnika.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - Pravi Inox

Pravi Inox

Sve prednosti nerđajućeg čelika
Svi frižideri "Ion" generacije se ističu ugodnom estetikom. Napravljeni su od pravog nerđajućeg čelika i presvučeni specijalnim TouchFree slojem za čist izgled bez otisaka prstiju. Nerđajući čelik omogućava izdržljivost koja produžava životni vek aparata, dok ga istovremeno čini pogodnim za potpunu reciklažu.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - SlotIn

SlotIn

Uz pomoć Slotin funkcije, vrata frižidera se otvaraju pod pravim uglom, što omogućava lako i potpuno izvlačenje polica i fioka. Ovo je neizostavno rešenje ukoliko je frižider smešten pored bočnog zida, uz kuhinjski element ili tik do drugog aparata.
Više informacija
Manje informacija