Ion Generation - Gorenje
zatvori
...

Ion Generation

Nova generacija Gorenje frižidera - ION generation, zasigurno spada u sam vrh ponude na tžištu. Kvalitet i vrednost linije su naglašeni najsavremenijom tehnologijom, autentičnim materialima i suptilnim dizajnom,  koji uključuje kvalitetne staklene police obrubljene aluminijumom. Brojne nove funkcije unapređuju udobnost korišćenja. Posebnu pažnju posvetili smo stvaranju idealne klime u frižideru. Srž svih naprednih rešenja je IonAir tehnologija, koja u potpunosti imitira prirodni proces jonizacije i osvežava vazduh u frižideru.

Dobrodošli u svet nove generacije Gorenje frižidera - ION generation, napravljeni u harmoniji sa prirodom.

Keep it fresh

Jedini način da ostanemo zdravi jeste da se zdravo i hranimo. Zdrava, uravnotežena ishrana nam obezbeđuje vitamine, minerale i vlakna, koji su neophodni za zdravu i uravnoteženu ishranu. Najidealnije bi bilo jesti hranu neposredno nakon što je uzbrana iz vrta, ali takvu sreću imaju samo retki pojedinci među nama.

Danas se hrana najčešće kupuje za nekoliko dana unapred. Ukoliko joj ne obezbedimo optimalno hlađenje, brzo gubi hranljiva svojstva i postaje glavni izvor bakterija i mikroorganizama u domu. To često zna da se završi bacanjem hrane, pa ne iznenađuje podatak da prosečno četvoročlano domaćinstvo baci oko 180kg hrane svake godine. Da bi se što duže sadržala svežina i prirodna sočnost hrane, stručnjaci u Gorenju su obratili pažnju na svaki detalj, koji bi mogao doprineti postizanju savršene mikroklime u frižideru.

Predstavljamo vam najvažnije odlike frižidera, koje omogućavaju zagarantovano svežu i prirodnu mikroklimu.

ION generacija

ION generacija kombinovanih frižidera učvršćuje poziciju Gorenja među najboljim brendovima na tržištu. Obeležja kvaliteta i vrednosti su brojna - kvalitetni materijali, diskretno dizajnirane linije, police vrhunskog kvaliteta i brojna druga funkcionalna poboljšanja. Prilikom izrade ION generacije posebnu pažnju posvetili smo stvaranju najbolje moguće klime unutar frižidera. Osnova naših naprednih rešenja je IonAir tehnologija, koja u potpunosti oponaša prirodni proces jonizacije i osvežava vazduh u frižideru. U cilju pružanja savršenog protoka vazduha kroz ceo uređaj, i dovođenja kiseonika u sve pore namirnica, koristili smo prvoklasni ventilacioni sistem - Multiflow 360˚ u naprednim modelima i DynamiCooling u osnovnim modelima nove generacije. Prilagodiva tehnologija koja se koristi je potpuno inovativna i jedinstvena na tržištu. Njen inteligentni sistem senzora vodi evidenciju o navikama korisnika, te održava konstantnu temperaturu i idealnu klimu.
Dobro došli u svet nove ION generacije Gorenje frižidera, stvorenih u saradnji sa prirodom.

IonAir sa MultiFlow 360° funkcijom

Idealna mikroklima na svakoj polici
Napredna tehnologija u frižideru oponaša prirodni proces jonizacije vazduha, kako bi se hrana održala svežom što duže. Negativno naelektrisani joni koje proizvodi aparat konstatno osvežavaju vazduh imitirajući optimalnu prirodnu mikroklimu, što stvara idealno okruženje za svežu hranu. MultiFlow 360° sistem ravnomerno raspoređuje jonizovani vazduh kroz 14 ventilacionih otvora kako bi održavao temperaturu konstantnom na svakoj polici.

DynamiCooling

Unapređeni ventilacioni sistem funkcioniše po principu dinamičkog hlađenja, održavajući ravnomernu temperaturu unutar frižidera. Zahvaljujući efikasnom načinu rada, DynamiCooling sistem doprinosi uštedi električne energije. U kombinaciji sa IonAir tehnologijom, stvara prirodnu mikroklimu u frižideru i uništava do 95% bakterija i neprijatnih mirisa. Sistem IonAir sa DynamiCooling se nalazi u baznim modelima Ion generacije Gorenje frižidera.

AdaptTech hlađenje

Produžava svežinu namirnica za 20%
Ovaj pametni sistem je razvijen kako bi održao optimalnu temperaturu u frižideru, bez obzira na učestalost otvaranja vrata. Kada su vrata otvorena, temperatura se ubrzano podiže, i hrana je izložena "termalnom šoku" koji izaziva brže propadanje hrane. Frižider konstantno prati i analizira način na koji ga koristite. Na osnovu toga, sistem unapred "zna" kada će se otvarati vrata frižidera, pa će pre nego što se to desi automatski smanjiti temperaturu za 1 ili 2 °C, kako bi temperatura u unutrašnjosti mogla da bude konstantnija, a hrana što duže sveža i puna hranljivih sastojaka.

FrostLess tehnologija

Ova pametna tehnologija značajno smanjuje stvaranje leda i inja u zamrzivačkom delu za čak 50%. Zahvaljujući smanjenoj potrebi za ručnim otapanjem i čišćenjem, FrostLess tehnologija štedi vreme i energiju.

NoFrost Plus tehnologija

Eliminiše led i održava svežinu
NoFrost sistem je idealan za zamrzivač. Ventilator unutar aparata raspršuje hladan vazduh po principu klimatizacije - bez vlažnosti. Nedostatak vlažnosti znači da nema taloženja leda, pa tako više nije potrebno odmrzavanje, a slepljene zamrznute namirnice postaju stvar prošlosti. Sa poboljšanom NoFrost Plus tehnologijom, zadržali smo sve prednosti klasičnog NoFrost sistema i eliminisali negativnu stranu - isušivanje namirnica u frižiderskom delu (kada hrana nije zapakovana i zamrznuta). Zahvaljujući inovativnoj kombinaciji dva sistema, IonAir i MultiFlow 360°, stvara se dovoljna količina vlažnosti kako bi se hrana održala svežom i zdravom tokom dužeg vremenskog perioda.

CrispZone sa HumidityControl (kontrola vlage)

Voće i povrće se oseća kao u bašti
Sveže voće i povrće se kvari lakše od druge vrste namirnica. Prostrana fioka sa 36l zapremine ima mogućnost podešavanja nivoa vlažnosti. Postavljanjem klizača za regulaciju vlažnosti jednostavno možete da podesite nivo vlage prema vrsti namirnica i produžiti im dodatno životi vek.

ZeroZone fioka

Sveže kao da je tek iz mora
Fioka u kojoj se održava temperatura od oko 0 °C je idealna za čuvanje svežeg ili mariniranog mesa, ribe i morskih plodova. Na taj način se rodužava svežina osetljivih namirnica i pomaže zadržavanje prirodne sočnosti i hranljivih sastojaka.

Fresh Zone

Fioka u kojoj su namirnice duže sveže, jer se čuvaju na temperaturi od oko 3°C.

SuperCool funkcija

Funkcija brzinskog hlađenja spušta temperaturu frižidera na 3 °C, što je upola niže od uobičajene temperature. U kombinaciji sa većom zapreminom frižidera, ovo smanjenje u temperaturi dođe kao poručeno posle povratka iz većih kupovina. Posle 6 sati, funkcija se automatski isključuje, i temperatura u frižideru se vraća na prvobitno podešavanje.

FastFreeze

Funkcija u zamrzivaču koja služi za brzo zamrzavanje namirnica. Temperatura se automatski spušta na -24° i ostaje takva narednih 50 sati. Idealna funkcija posle povratka iz velikih nabavki.

XtremeFreeze

Ekstremno brzo zamrzavanje u gornjoj fioci zamrzivača
XtremeFreeze funkcija omogućava brzo i intenzivno zamrzavanje sveže hrane na čak -30°C, što dozvoljava da se u hrani sačuva što više hranljivih sastojaka. Kako je zamrzavanje za 50 % brže od oubičajenog, kristali koji se formiraju ne oštećuju ćelije hrane, a hrana neće izgubiti na težini prilikom kasnijeg odmrzavanja. Ova funkcija se automatski isključuje nakon 24 sata. Dostupna je kod Superior modela ION generacije frižidera.

Keep it smart

Svi bi želeli da im unutrašnjost frižidera izgleda kao u časopisu - da sve bude lepo složeno, pregledno i lako dostupno. Znamo da to nije baš tako jednostavno. Zato smo se kod stvaranja nove generacije Gorenje frižidera potrudili da vam sa inovativnim rešenjima obezbedimo red koji želite u frižideru. Pogledajmo šta nas čeka u njegovoj unutrašnjosti!

SimpleSlide

Jednostavno podesive police
Klizači na više nivoa omogućavaju različito postavljanje polica u vratima frižidera po visini . Pozicija polica se može jednostavno podesiti pomeranjem prema gore kako bi se lakše smestilo do 5kg flaša ili drugih namirnica, različitih oblika i veličina.

PullOut police

Police na teleskopskim vođicama omogućavaju brz i lak pristup zadnjem delu frižidera. Police pravljene od kaljenog stakla su veoma izdržljive, i svaka može da drži do 22 kg hrane.

XXL SpaceBox

Dovoljno prostora za veliki but
Najveća fioka je idalno mesto za čuvanje velikih namirnica kao što je svinjski but, torta ili više kutija pizze.

MultiBox

Posuda
MultiBox posuda omogućava pouzdan način za odlaganje različitih vrsta namirnica sa jakim i oporim mirisom kao što su npr. sirevi, kobasice ili luk, pošto fleksibilni poklopac omogućava zatvaranje koje sprečava isušivanje namirnica i ne dozvoljava ispuštanje neprijatnih mirisa u unutrašnjost frižiderskog dela. Fleksibilni poklopac se može koristiti i kao posuda za jaja ili led.

Slot-in

Potpuno otvaranje vrata
Zahvaljujući praktičnom otvaranju vrata frižidera širine 60 cm pod pravim uglom, sve police i fioke mogu se u potpunosti izvući. Slot-in rešenje dozvoljava postavljanje frižidera neposredno pored drugih aparata ili kuhinjskih elemenata.

Keep it green

Snažan inverterski motor, vakuumske ploče, LedLight, štedljivi i efikasni rashladni sistemi i Eco program, sve to znatno doprinosi uštedi električne energije.

Frižider je najvredniji kućni aparat, koji radi svih 365 dana u godini. Zbog toga je i veliki potrošač električne energije. Gorenje je oduvek okrenuto pravljenju proizvoda koji brinu o životnoj okolini, pa je tako i ova generacija kombinovanih frižidera izuzetno štedljiva. Ponosni smo na A+++ energetske razrede , koji su omogućeni inverterskim motorom, dobrom izolacijom i ostalim ekološki naprednim rešenjima.

Galerija