Karakteristike ugradnih ploča - Gorenje
zatvori
...

Karakteristike ugradnih ploča

Indukcijske ploče za kuvanje

Indukcijske ploče za kuvanje zagrevaju dvostruko brže od plinskih ploča za kuvanje, što ih čini u poređenju mnogo ekonomičnijim i sigurnijim. Indukcijska ploča zagreva samo dno posude dok ostatak površine ploče ostaje hladan i siguran za dodirivanje. Temperatura se podešava odmah, jednostavnim dodirom, što sprečava opasnost od kipljenja. Sa ovom pločom za kuvanje, topljenje čokolade, priprema sofisticiranih soseva i ostale temperaturno osetljive majstorije postaju jednostavan zadatak.

IQsteam

Vitamini ostaju
Ova funkcija omogućava kuvanje na pari sa veoma malo vode. Potrebno je svega 0.5 dl vode za pripremu 1 kg povrća. Ona aktivno sprečava hranu od prekuvavanja, što je postignuto senzorskom kontrolom. Ova funkcija zadržava vitamine, minerale i prirodnu boju povrća.

PowerBoost Supreme

Kad vam se žuri, ne brinite
PowerBoost Supreme omogućava izuzetno intenzivnu toplotu posudi i drastično smanjuje vreme čekanja. Potrebno je samo 4.2 minuta da se zagreje 2l vode, što je izuzetno vremenski efikasno. Ova se karakteristika može pronaći kod Superior modela Gorenje indukcijskih ploča.

IQpro

Kuvarski maraton, postao je neverovatno jednostavan
IQpro nudi jednostavan način da pripremite jela koja zahtevaju duže vreme kuvanja sa sporijim zagrevanjem ili kuvanjem na nižoj temperaturi, konstantnoj temperaturi. Idealno za pripremanje jela kao što je gulaš.

IQpoach

Tačno prava temperatura
IQpoach održava temperaturu između 71 i 85°C i sprečava prekuvavanje. Hrana zadržava svoju prirodnu boju, sokove i ukus. Specifična i konstantna temperatura je idealna za recepte kao što je poširanje jaja.

IQgrill

Perfektno grilovan odrezak
IQcook ploča za kuvanje čini grilovanje drastično jednostavnim, čak i sa veoma malo ili bez imalo ulja. Ona nudi tri nivoa zapečenosti jela i sprečava da hrana zagori.

IQboil

Ni jedna kap ne napušta posudu
IQboil može veću količinu vode dovesti do ključanja veoma brzo. Kada voda počne da ključa, poseban senzor postavlja temperaturu na nižu temperaturu ključanja. Ova senzorska kontrola takođe sprečava bilo kakva kipljenja iz posude. Idealno za pripremu supa i paste.

XpandZone

Posebna velika površina za izvrsne rezultate
XpandZone omogućavaju kuvanje na skoro celoj površini indukcijske ploče za kuvanje. Kada se aktivira ova funkcija može se koristiti cela indukcijska površina. Spajanje zona omogućava više mesta za kuvanje, mesto za veće posude, ili za 2 ili više manjih posuda. Pošto indukcijska ploča za kuvanje ima dve XpandZone, jedna se može aktivirati, a druga se može koristiti odvojeno kao tradicionalne zone za kuvanje.

BridgeZone

Jednostavan plan za velike posude
Indukcijska ploča sa dve spojive zone olakšava kuvanje u velikim posudama. Dve odvojene zone za kuvanje se spajaju tako da formiraju jednu sa jednim jednostavnim dodirom. Idealno za pripremu većih komada hrane.

FishZone

Ovalna zona za kuhanje, izuzetna za šire ili ovalne posude
Indukcijske i HiLight ploče za kuvanje imaju proširenu zonu za kuvanje koja se zove FishZone. Kada se uključi, tradicionalna okrugla zona za kuvanje pretvara se u veću ovalnu površinu koja je izuzetno pogodna za šire i ovalne posude.

BoilControl

Kipljenje postaje zaboravljeni problem
S ciljem da još više poboljšamo sigurnost, vreme za neprekidan rad je ograničeno. Kada se vremenski limit dosegne, ploča će se automatski isključiti.

Timer

Neko umesto vas gleda na sat
Tajmer sa odbrojavanjem vremena može se postaviti do 99 minuta. Ukoliko iz iskustva znate tačno vreme pripreme potrebno za određeno jelo, tajmer se može postaviti na ploči za kuvanje tako da se ploča isključi automatski nakon završetka. Zvučni signal će označiti da je jelo gotovo.

Stop&Go

Napravite pauzu, bilo kad
Funkcija Stop&Go zaustavlja kuvanje i nastavlja sa istim parametrima nakon što se ponovo pokrene.

ChildLock

Kuhinja kao sigurna zona
Funkcija zaključava upravljačku ploču i sprečava resetovanje svih parametara, tako da je sigurno za decu ukoliko ih ostavite bez nadzora u kuhinji.

StayWarm

Jelo ostaje perfektno i za one koji dođu kasnije
Funkcija StayWarm održava hranu na konstantnoj temperaturi 70˚C do vremena kada je predviđeno posluživanje jela. Hrana zadržava svoje originalne ukuse i temperaturu sve do posluživanja.

SoftMelt

Jedan, dva, čokolada
Funkcija SoftMelt nežno topi čokoladu ili puter na konstantnoj temperaturi od 42˚C, stvarajući idealne uslove za topljenje, bez zagorevanja.

Plinske ploče za kuvanje

Inovativno dizajnirani Gorenje plinski gorionici na ploči optimizuju plamen kako bi omogućili brže kuvanje i izuzetnu efikasnost u potrošnji plina. Plin se uvek meša sa vazduhom pre nego dospe do gorionika, tako da upotreba plina i upravljanje plamenom je značajno bolje nego kod konvencionalnih gorionika. Gorionici su od livenog gvožđa i iz jednog komada, što značajno olakšava čišćenje.

Visokoefikasni gorionici

Veća snaga plina
Značajno poboljšani plinski gorionici omogućavaju do 10% efikasniju upotrebu plina.

Wok Gorionik

Izvorni azijski ukus, kod kuće
Gorionik za wok dostiže visoku temperaturu veoma brzo, što azijsku kuhinju čini svakome lako dostupnom.

Reduktor za kafu

Napravljene za jutarnje rituale
Gorenje plinske ploče sadrže izuzetno praktičan reduktor za kafu koji je idealan za posude sa malim prečnikom.