Karakteristike šporeta - Gorenje
zatvori
...

Karakteristike šporeta

Wok Gorionik

Izvorni azijski ukus, kod kuće
Gorionik za wok dostiže visoku temperaturu veoma brzo, što azijsku kuhinju čini svakome lako dostupnom.

BoilControl

Kipljenje postaje zaboravljeni problem
S ciljem da još više poboljšamo sigurnost, vreme za neprekidan rad je ograničeno. Kada se vremenski limit dosegne, ploča će se automatski isključiti.

HomeMade shape

Sve prednosti pečenja kao u pećima na drva
Karakteristični zaobljeni oblik je jedna od najznačajnijih karakteristika Gorenje rerni. Inspirisana tradicionalnim pećima na drva, omogućava da se topli vazduh kreće slobodno. Pošto se hrana zagreva ravnomerno i sa svih strana, i uvek je izuzetno pečena: hrskava spolja i sočna iznutra. U kombinaciji sa ventilacijskim sistemom MultiFlow 360˚, omogućava pečenje na svih 5 nivoa istovremeno.

Plinska ploča za kuvanje

Inovativan dizajn Gorenje gorionika plinske ploče optimizuje plamen i omogućava brže kuvanje uz potpunu efikasnost korištenja plina. Mešavina plina i vazduha je blizu optimalnog nivoa u poređenju sa konvencionalnim gorionicima koji su pre korišćeni, a potrošnja plina i kontrola plamena je značajno poboljšana.

Indukcijske ploče za kuvanje

Indukcijske ploče za kuvanje zagrevaju dvostruko brže od plinskih ploča za kuvanje, što ih čini u poređenju mnogo ekonomičnijim i sigurnijim. Indukcijska ploča zagreva samo dno posude dok ostatak površine ploče ostaje hladan i siguran za dodirivanje. Temperatura se podešava odmah, jednostavnim dodirom, što sprečava opasnost od kipljenja. Sa ovom pločom za kuvanje, topljenje čokolade, priprema sofisticiranih soseva i ostale temperaturno osetljive majstorije postaju jednostavan zadatak.

Reduktor za kafu

Napravljene za jutarnje rituale
Gorenje plinske ploče sadrže izuzetno praktičan reduktor za kafu koji je idealan za posude sa malim prečnikom.

StayWarm

Jelo ostaje perfektno i za one koji dođu kasnije
Funkcija StayWarm održava hranu na konstantnoj temperaturi 70˚C do vremena kada je predviđeno posluživanje jela. Hrana zadržava svoje originalne ukuse i temperaturu sve do posluživanja.

Hi-Light

Dvostruke, trostruke ili ovalne grejne površine
Dvostruki ili trostruki kružni grejač omogućava vašoj ploči da precizno adaptira površinu zagrevanja posudi koja se zagreva. Ovalna grejna površina je idealna spremanje velikih komada mesa ili ribe. Jednostavnim uključenjem dodatnih prstenova, možete povećati površinu koja se zagreva po vašoj potrebi, čime ćete uštedeti energiju i skratiti vreme.
Posebne karakteristike kao što su indikator preostale toplote, tajmer i SmartControl funkcija pružaju optimalnu kontrolu upravljanja nad pečenjem, i omogućavaju maksimalnu bezbednost pri upotrebi.

SilverMatte

Izuzetno otporna i glatka zaštita
Kvalitet emajla i vrsta su izuzetno važni za rernu i njen rad. SilverMatte je izuzetno otporan i snažan materijal koji može izdržati ekstremno visoke temperature. Bez mikro pora, prekriva površinu unutar rerne i plehove, što ih čini otpornima na najviše temperature. Trostruki sloj unutrašnjeg dela podržava temperaturnu refleksiju i omogućava dodatnu izolaciju. Zbog toga, unutrašnjost rerne ostaje sterilna i sigurna.

AquaClean

Jednostavno, lako čišćenje
Zahvaljujući posebnom, visokokvalitetnom emajlu u svim linijama novih Gorenje rerni, unapređena je efikasnost i lakoća upotrebe AquaClean funkcije. Sve što je potrebno jeste da sipate pola litra vode u posudu za pečenje i uključite AquaClean funkciju nakon svakog pečenja. Za samo 30 minuta, rezultati su vidljivi na čitavoj površini rerne i na plehovima za pečenje. Mrlje i masnoća će omekšati i mogu se lako obrisati.

CataClean

Površina koja ne podnosi zaprljanja
Katalitičko čišćenje predstavlja odličnu pomoć u održavanju rerne. Kada rerna dostigne temperaturu 85 ˚C ili više tokom procesa pečenja, katalitički paneli automatski počinju da apsorbuju masnoću i nečistoće.

SuperSize

Spremni za pripremu velikih količina
Posude za pečenje širine 46 cm se mogu koristiti zbog upotrebe cele širine rerne i veće zapremine. Na svakom nivou za pečenje ima više mesta, a savremena tehnologija se pobrinula da hrana bude ravnomerno pečena na svim nivoima.

BigSpace

Više prostora, za još veću slobodu u kuvanju
Povećani kapacitet rerne (do 70 litara) omogućava istovremeno pripremanje većih količina hrane. Optimizovana cirkulacija vazduha omogućava vazduhu da se slobodno kreće unutar rerne, a uz BigSpace veličinu rerne, u njih se lako može smestiti i velika ćurka ili svinjski but.

OpenView

Odlična preglednost u toku pečenja
Kod određenih modela izuzetno velika zapremina rerne je dodatno unapređena sa dvostrukim osvetljenjem. Opremljena sa posebno dizajniranim staklenim vratima, osigurava značajno bolju preglednost unutrašnjosti, omogućavajući vam da jednostavno nadzirete proces spremanja jela sa sigurne udaljenosti.

PerfectGrill

Spolja hrskava, iznutra mekana hrana
Najbolji rezultati pečenja su postignuti sa kombinacijom velikog i malog grejača koji je pozicioniran unutar većeg. Pametno pozicioniranje grejača omogućava optimalnu distribuciju toplote i omogućava odlične rezultate pečenja svaki put, tako da je hrana hrskava spolja i mekana unutra. Razvnovrsna kombinacija grejača može koristiti unutrašnji ili spoljni grejač, ili oba istovremeno. Napredne modele karakteriše grejač koji se može lako oboriti i spustiti, što omogućava jednostavno održavanje i čišćenje.

Pečenje na više nivoa

Više jela u jednom navratu
Kombinacija MultiAir tehnologije i HomeMade oblika rerne pomaže postizanje najtežeg cilja - pečenje na 4 nivoa istovremeno. Dobra vest - ukusi i mirisi se ne mešaju. Pametno raspoređivanje toplog vazduha omogućava da hrana bude ravnomerno ispečena na svakom nivou.

Duboki XXL pleh za pečenje

Više stranice ovog dubokog pleha za pečenje obložene SilverMatte emajlom sprečavaju da masnoća prska i zagori na unutrašnjim zidovima rerne.

XXL fioka za ostavu

Pojedini modeli šporeta dolaze sa specijalnom velikom i dubokom fiokom za čuvanje većih posuda ili pribora za kuvanje. Ova fioka ima teleskopske vođice za lakše korišćenje.

MeatProbe

Idealno pečeno, svaki put
Proces kuvanja je kontrolisan merenjem temperature unutar mesa. Poseban alarm vas obavesti kada je kuvanje završeno. Ova karakteristika je posebno korisna prilikom pripreme većih komada mesa.

DirecTouch

Savršeni rezultati na dodir prsta
Upravljanje kuvanjem i pečenjem jednostavnim dodirom ekrana. Krupni i jasni simboli čine ovu naprednu tehnologiju iznimno lakom za upotrebu.

IconTouch

IconTouch omogućava upravljanje vašom rernom dodirivanjem ekrana korišćenjem ergonomski dizajniranim dugmićima.

DC+ System

Efikasno upravljenje toplotom
Sistem DynamiCooling+ efikasno hladi prostor u koji je ugrađena rerna i sprečava štetu koju može napraviti visoka temperatura. Nakon što kuvanje ili pečenje završi, toplotni senzor hladi spoljne strane rerne, dok se temperatura ne smanji do 60˚C. Ovo je posebno korisno za one rerne sa pirolitičkim čišćenjem, koje rade na ekstremno visokim temperaturama. Dinamički sistem hlađenja radi dok je rerna uključena, dok DynamiCooling+ System je aktivan i nakon što se rerna isključi.

ChildLock

Kuhinja kao sigurna zona
Funkcija zaključava upravljačku ploču i sprečava resetovanje svih parametara, tako da je sigurno za decu ukoliko ih ostavite bez nadzora u kuhinji.

Glatka vrata rerne za lakše čišćenje

Jednostavna za skidanje vrata rerne su bez udubljenja ili prevoja u kojima bi se mogla nakupljati nečistoća, što čišćenje čini jednostavnim i brzim.

Fioka za ostavu

Većina šporeta dolazi sa zgodnom fiokom sa dovoljno prostora za čuvanje plehova i posuda za pečenje i drugih pomagala u kuhanju.