Karakteristike mikrotalasne rerne - Gorenje
zatvori
...

Karakteristike mikrotalasne rerne

Tehnologija Inverter

Nežan i brz tretman za ukusniju hranu
Inverter tehnologija znači da protok energije je konstantan, a ne pulsirajući. Kao rezultat toga, hrana zadržava svoju izvornu strukturu, uključujući vitamine, minerale i vlakna. Posebno je korisno prilikom podgrevanja ili odmrzavanja. Ukupno mikrotalasno vreme je kraće, što optimizuje potrošnju energije.

Stirrer Tehnologija

Posude raznih veličina su dobrodošle
Stirrer tehnologija omogućava da se postavi posuda za pečenje standardnih dimenzija u mikrotalasnu rernu. Koristi se čitava širina rerne, što je razlog da zaboravite stare rotirajuće tanjire i neravnomerno zagrevanje. Sistem napredne distribucije mikrotalasa zagreva hranu jednako kroz čitavu rernu. Stirrer tehnologija je dostupna u kombi i standardnim mikrotalasnim rernama.

InoxTerior

Unutrašnjost nekih od naših mirotalasnih rerni je izrađen od nerđajućeg čelika što dovodi do odličnih rezultata kuvanja. Nerđajući čelik poboljšava rasprostiranje mikrotalasa u rerni u poređenju sa drugim rernama.

SmartDisplay

Displej koji se proteže čitavom dužinom mikrotalasne rerne obezbeđuje više nego moderan izgled i jasnoću; on takođe omogućava efikasno praćenje procesa kuvanja u rerni baziranog na odabranim funkcijama. Dodatno, odbrojavanje vremena će vas informiasati u bilo koje vreme koliko je još ostalo do kraja odabrane procedure.

AUTO MENU / Prethodno podešeni programi i korisnička programska memorija za lakši izbor

Mnogo modela ima (automatske) menije, tj. veliki broj prethodno podešenih programa za još lakšu pripremu određenih jela. Vi izaberete vrstu hrane i unesete njenu težinu, rerna će automatski podesiti jačinu i vreme potrebno za kuvanje u skladu s tim. Za one koji koriste posebne procedure za često spremanje omiljenih jela, funkcija memorisanja programa korisnika će biti posebno korisna. Ona omogućava čuvanje procesa pripremanja jela koju kasnije možete ponovo pozvati pritiskanjem samo jednog dugmeta.

Sistem za gurmane - Gourmet Wave System

Tehnologija Gourmet Wave System osigurava jednako raspoređivanje toplote kroz otvore, dajući vam brže i bolje rezultate kuvanja, dok vitamini i druge nutritivne vrednosti ostaju u hrani. Kontinuirano pračenje i kontrola nivoa snage ubrzava konvertovanje struje u mirko talase, osiguravajući jednaku distribuciju mikrotalasa u poređenju sa konvencionalnim mikrotalasnim rernama, što rezultira superiornim performansama. Ova tehnologija ne samo da štedi vaše vreme već ona takođe donosi i značajne uštede energije – do 15 %. Sa Gorenje Gourmet Wave sistemom, možete uživati u ukusnim sufleima, hrskavo smeđoj piletini, divnoj pici, ribi ili povrću pečenoj u njihovom sopstvenom soku u samo nekoliko minuta.

Upravljanje na dodir

Upravljanje na dodir omogućava odličnu preglednost, jednostavno upravljanje i jednostavan odabir programa. Rerna se može jednostavno zaključati kako bi se zabranilo neželjeno korištenje. Upravljačka ploča je potpuno glatka i zbog toga je jednostavna za čišćenje.

Multi funkcionalne rerne: mikrotalasi, konvekcija i gril

Gorenje ugradne mikrotalasne rerne donose vam sve prednosti mikrotalasa, konvekcije i grila, dok njihova kombinovana upotreba otvara sasvim novi svet kulinarskih mogućnosti i iskustava. Na raspolaganju vam stoji šest različitih nivoa snage kako bi vam omogućili da mikrotalasi ubrzaju vaše kuvanje, dok uključena konvekcija (zagreva rernu na 250 °C) osigurava uvek odlične rezultate kuvanja. Opcija simultanog korištenja grila i zagrevanje konvekcijom je izuzetno korisna kada pripremate pečenje, dok kombinacija grila i mikrotalasa se može koristiti da obezbede odlične rezultate pri kuvanju manjih odrezaka mesa, pica i dosta druge hrane.

Okviri za jednostavnu ugradnju

Postavljanje mikrotalasne rerne je jednostavno: Postavite je u otvor korpusa koji koristi specijalni provetravajući montažni okvir, koji osigurava da se rerna uklopi sa ostatkom vaše kuhinje. Alternativno, ugradna mikrotalasna rerna može se staviti iza vrata korpusa.

Ručno podešavanje nivoa snage

Pet različitih nivoa podešavanja snage omogućavaju vam da prilagodite snagu mikrotalasa koji će odgovarati jelu koje želite da pripremite. Možete podesiti snagu na 100%, 70 %, 50 %, 30 % ili 10 %, prema željenom nivou kuvanja ili prema vrsti hrane. Na isti način možete prilagoditi i snagu grila, zagrevanje rerne i kuvanja na konvekciji.

Prethodno podešeni programi i memorijska funkcija

Nekoliko modela opremljeno je sa (auto)menijem koje karakteriše prethodno podešeni recepti za pripremu određenih jela još jednostavnije. Na rerni odaberete vrstu hrane koju želite pripremiti i unesite težinu, a rerna automatski odabire idealni program i vreme za optimalne rezultate. Funkcija memorisanja je posebno korisna za pripremanje vaših omiljenih jela: pritiskom jednog dugmeta, rerna će dati odlične rezultate svaki put.

Pouzdana elektronska kontrola i prethodno podešeni recepti

Sve Gorenje ugradne reren karakteriše jednostavna za korištenje elektronska kontrola sa preciznim podešavanjem vremena i metode kuvanja. Kod korištenja prethodno programiranih recepata za kuvanje hrane poput pice ili piletine, ili zagrevanje pića, sve što trebate uraditi jeste da unesete težinu hrane/pića i rerne će sama odabrati odgovarajući program i vreme koje će vam dati perfektne rezultate uvek. Specijalna karakteristika Gorenje najboljih modela su senzorski upravljački automatski programi. Ekran koristi jednostavne simbole za čitanje i tekst kako bi vas vodio kroz jednostavan proces odabira.

Superiorno odmrzavanje i pečenje sa mikrotalasima

Opciju Cyclic Defrost karakteriše postepeno pulsiranje mikrotalasa koji prodiru u hranu iznutra, odleđavajući je ravnomerno i brzo. Pečenje uz opciju Turbo karakteriše upotreba konvekcijskog zagrevanja koji koristi vruć vazduh i gril koji će vam pomoći da dobijete hrskave, zlatno smeđe kolačiće, što je do sada bilo nemoguće postići u mikrotalasnoj rerni. Izvanredna funkcionalnost ove mikrotalasne rerne nudi vam raznovrstan izbor kada se radi o pripremi hrane:
• odmrzavanje i podgrevanje
• kombinovano korišćenje grila i konvekcijskog zagrevanja
• kombinovano korišćenje mikrotalasa i konvekcijskog zagrevanja
• pečenje/kuvanje opcijom konvekcije, bez mikrotalasa.

Rotirajući tanjiri i rešetke za optimalne rezultate

Integrisani rotirajući tanjir je dizajniran da osigura da se vaša hrana kuva ravnomerno, i ključan je za optimalno automatsko odmrzavanje hrane. Kao dodatak staklenom tanjiru, dobićete takođe i rešetku za gril za meso, obli emajlirani metalni tanjir, i specijalni tanjir za pečenje pogodan za različita jela - od keksa do mesa - za kuvanje/pečenje opcijom konvekcije. Malo sofisticiraniji modeli dolaze sa posebnim tanjirom za picu.