Napravite savršene lokne - Gorenje
zatvori
...
Žuta ... Za uzbudljive lokne

Živahne lokne za svaku priliku

Neka vaš dan bude razigran, pun osmeha i pozitivne energije. Začinite ga nestašnim, laganim loknama!

Možete izabrati manje, veće ili lagano talasaste lokne kod kuće, sa Gorenje Beauty Collection aparatima. Pratite korake ispod, i uz malo vežbe ćete postati pravi stručnjak za pravljenje lokni

Savršene lokne u 5 koraka

Da li i vi često dobijete osećaj da je pravljenje lokni nemoguća misija? Samo napred! Pripremili smo za vas nekoliko ključnih saveta za pravljenje savršenih lokni koje će bez problema prebroditi sve izazove važeg živahnog dana. 
_products/features/icon - Koristite četku kada sušite kosu

Koristite četku kada sušite kosu

Utrljajte određenu količinu pene za raskošne lokne u kosu dok je još uvek mokra. Usmerite fen u pravcu rasta kose dok je budete sušili. Koristite veću četku pre nego što kosa bude skoro suva. Ovo će kosu učiniti pogodnijom za kasnije oblikovanje.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - Podelite kosu u pramenove i uvežite ih

Podelite kosu u pramenove i uvežite ih

Stilizujte kosu postepeno i ravnomerno. Prvo podelite kosu na dva dela iza glave tako što ćete povući kosu kažiprstom iznad ušiju. Vežite gornji sloj u punđu, podelite neuvezanu kosu vertikalno u dva repića otprilike iste debljine i postavite ih u pravcu ramena, svaki sa svoje strane.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - Obmotajte ih oko stajlera

Obmotajte ih oko stajlera

Zagrejte stajler do optimalne temperature. Jačoj kosi će trebati viša, a tanjoj niža temperatura. Izmerite pramen koji je oko 1cm od uvezane kose. Obmotajte ga oko stajlera od temena ka krajevima vlasi, i tako držite 5 do 10 sekundi. Onda pustite loknu i sačekajte. Formirajte sledeću loknu i ponavljajte proces dok ne dođete do poslednje lokne.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - Ohlađene lokne traju duže

Ohlađene lokne traju duže

Važno je da se lokne rashlade kako ne bi brzo izgubile oblik. Nakon toga, okrenite glavu nadole, nežno pročešljajte lokne prstima i blago ih rastresite. Na taj način ćete stvoriti dodatni volumen i prirodan izgled.
_products/features/icon - Ta-da!

Ta-da!

Ako želite da loknasta kosa traje duže, učvrstite je sa lakom za kosu. Možete je vezati ili ostaviti da leprša ako želite, i napraviti razigranu frizuru.
_products/features/icon - Pogledajte video tutorijal

Pogledajte video tutorijal

Kako napraviti savršene lokne?

Brzi saveti za stilizovanje lokni

Jer kosa ponekad jednostavno odbija da "sluša", a sređivanje frizure zadaje probleme

Nije vam sve pošlo po planu? Bez brige, čak ni najveći profesionalci nisu uvek sasvim uspešni. Pitali smo profesionalne frizere da nam savete o najvećim preprekama koje se mogu isprečiti kada pokušavamo da napravimo savršene lokne. Pogledajte savete o stilizovanju lokni kod kuće.
Obmotavam kosu oko stajlera, ali ni nakon 10 sekundi ne uspevam da napravim loknu. Gde grešim?
Ima nekoliko mogućih razloga. Najčešći je svakako da je pramen koji ste obmotali oko stajlera previše debeo. U toj situaciji, toplota ne doseže dovoljno duboko u pramen a kosa se ne formira u loknu. Savetujemo vam da u tom slučaju obmotate tanji pramen kose.

Još jedan razlog može biti da je temperatura stajlera previše niska. Jača kosa zahteva višu, a tanja nižu temperaturu. Na Gorenje Beauty Collection stajleru možete prilagoditi temperaturu mehanički ili elektronski, što vam omogućava da napravite fine lokne bez oštećivanja kose previsokom temperaturom.
Da li peglom za kosu mogu da  ispravim kosu koja je prethodno stilizovana u lokne stajlerom?
Iako uzastopno korišćenje različitih aparata za stilizovanje nije potpuno suprotno savetima, treba da budete posebno obrazni kod ovakve vrste upotrebe. Stilizovanje u lokne, kao i ispravljanje kose, potpadaju pod tipove tretmana koji koriste toplotu i koji utiču na strukturu kose. Ukoliko često koristite peglu za kosu ili stajler, preporučuje se da zaštitite kosu prikladnim preparatom, i da ukoliko je moguće ne koristite tretman toplotom oko jedan dan nakon prethodnog takvog tretmana.

Ukoliko je zaista neophodno, možete kosu stilizovanu u lokne ispraviti peglom, pod uslovom da vam frizura nije učvršćena lakom ili drugim preparatom. Ovi proizvodi reaguju na temperaturu i lepe vlasi kose jedne za druge, pa čak dovode i do oštećenja kose.
Da li je bolje da se kosa opere pre korišćenja stajlera?
Lokne će vam biti mnogo finije i trajnije ako budete oprali kosu pre stilizovanja u lokne. Ipak, treba imati na umu da je sveže oprana kosa mnogo nežnija i više glatka, što znači da će biti teže da se obmota oko stajlera. Rešenje je da upotrebite preparat za kosu (na primer penu za lokne), ili da kosu operete uveče, a stilizovanje uraditi narednog jutra.
Da li mogu da koristim stajler na mokroj kosi?
Obično se preporučuje da se stajler koristi na potpuno suvoj kosi. Zbog toga, trebalo bi da pre stilizovanja prvo dobro prosušite kosu feonom. Vlažna kosa takođe nije dobar kompromis. Moraćete da držite kosu na vreloj pločici stajlera mnogo duže, a vlaga koja tom prilikom beži iz kose takođe može da ozledi kožu glave.
U kom smeru da obmotavam kosu oko stajlera?
Uvek proverite da lokne pravite tako da idu od lica. Prema tome, trebalo bi da ih uvijate tako da lokne sa desne strane lica idu na desno, a lokne sa leve strane lica na levo. Za preostale lokne nema striktnih pravila. Možete koristiti i tehniku kod koje se jedna lokna pravi na desno, a susedna na levo. Na taj način lokne neće biti, monotone, a frizura će biti bogatija.
Koliko širok treba da bude pramen kose koji obmotavam oko stajlera?
Odgovor će zavisiti od efekta koji želite da postignete. Za manje lokne će vam trebati tanji pramenovi kose, a za nežnije i veće lokne širi pramenovi. Pošto je svačija kosa različita, pronaćićete savršenu širinu pramenova za savršene lokne kroz isprobavanje i vežbu. Zato nemojte odustajati ako ne budete iz prve napravili lokne kao što ste zamislili.

Nestašna žuta

Obojili ste dan u žuto. Šta ovo znači?

Žuta je pozitivna i razigrana boja. Zrači radošću, optimizmom, humorom, koncentracijom, entuzijazmom i kreativnošću. Vaš izbor boje znači da ste fokusirana ali i nestašna osoba koja voli slobodu, zabavu i isprobavanje novih ideja. Vaš dan je pun optimizma, uvek ste spremni na nove izazove i na pronalaženje novih načina kako da prevaziđete izazove koje nam život postavlja svakog dana. Razigrane lagane lokne zrače prijateljskim stavom, entuzijaznom i bezbrižnošću najbolje odgovaraju vašoj ličnosti.