Za elegantnu pravu kosu - Gorenje
zatvori
...
Crvena ... Za očaravajuće pravu kosu

Elegantna ravna kosa

Izabravši crvenu, odabrali ste vatrenost, samosvesnost i odlučnost! Uparite vašu nepresušnu energiju i želju za sve većim dostignućima sa pravom kosom. Posle svakog odlučnog poteza, čućete glas koji govori samo jednu stvar: Da ste žena koja zna šta hoće i koja se ne plaši da to i kaže celom svetu.

Započnite novi dan samosvesno, uz očaravajuću pravu kosu, sređenu kod kuće. Pogledajte kako da brzo i lako postignete savršene rezultate sa Gorenje Beauty Collection aparatima.

Sjajna i glatka kosa u 5 koraka

Da li vam ispravljanje kose zadaje muke? Pripremili smo nekoliko važnih saveta za glatku, zdravu kosu, punu života.
_products/features/icon - Koristite četku kada sušite kosu

Koristite četku kada sušite kosu

Utrljajte malo regeneratora u vlažnu kosu kako biste obezbedili zaštitu u toku sušenja vrućim vazduhom. Kako bi oblikovanje bilo lakše, koristite veću četku i usmerite fen u pravcu rasta kose.
_products/features/icon - Podelite kosu u pramenove i vežite je

Podelite kosu u pramenove i vežite je

Preporučuje se da se kosa ispravlja postepeno. Podelite je na dva dela iza glave, tako što ćete povući kosu kažiprstom iznad ušiju. Vežite gornji sloj u punđu i nežno iščetkajte donji deo pre nego što ga ispravite.
_products/features/icon - Ravnomerno ispravljajte pramen po pramen

Ravnomerno ispravljajte pramen po pramen

Zagrejte peglu na optimalnu temperaturu. Jača kosa zahteva višu, a tanja kosa nižu temperaturu. Odmerite pramen širine oko 2cm iz donjeg dela kose, iščetkajte ga i stavite između keramičkih pločica pegle. Držite aparat oko 1cm od glave i ispravljajte pramen jednim potezom do krajeva vlasi. Ponovite sa preostalim pramenovima.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - Uvek od donjeg prema gornjem delu

Uvek od donjeg prema gornjem delu

Ispravljajte kosu planski kako biste postigli savršen rezultat. Prvo ispravite donje slojeve kose, pa tek onda odmerite preostale pramenove koji su na početku u punđi. Na taj način ćete svaki pramen ispravljati samo jednom, i imati dobar pregled formiranja frizure.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - Ta-da!

Ta-da!

Ispravite poslednje, gornje slojeve pramenova što bliže temenu i osigurajte se da su pokreti peglom što duži i što ravnomerniji. Nanesite kap arganovog ulja krajevima ispavljenih pramenova kako bi sjaj bio još upadljiviji.
Više informacija
Manje informacija
_products/features/icon - Pogledajte video tutorijal

Pogledajte video tutorijal

Kako da vam kosa ostane prava celog dana?

Brzi saveti za ispravljanje kose

Jer kosa ponekad jednostavno odbija da "sluša", a sređivanje frizure zadaje probleme

Nije vam sve pošlo po planu? Bez brige, čak ni najveći profesionalci nisu uvek sasvim uspešni. Pitali smo profesionalne frizere da nam savete o najvećim preprekama koje se mogu isprečiti kada pokušavamo da napravimo savršenu frizuru sa pravom kosom. Pogledajte savete o ispravljanju kose kod kuće.
Koristim peglu za kosu svaki dan. Da li ću na taj način oštetiti kosu?
Svako tretiranje kosom sa izvorom toplote ima potencijal da ošteti njenu strukturu. Razlog leži u tome što se toplota suši unutar kose, što se može manifestovati grubljom površinom i rascvetalim krajevima. Dugoročno, može dovesti i do kidanja kose. Ukoliko zaista ne možete da izbegnete svakodnevno peglanje kose, osigurajte se da je pegla koju koristite visokog kvaliteta. Pločice od visokokvalitetne keramike i tehnologija aktivnih jona će štiti vašu kosu od oštećenja. Istovremeno, uvek treba da zaštitite kosu od oštećenja korišćenjem prikladnog regeneratora ili drugog proizvoda za negu kose.
Zbog čega mi kosa izgleda masno i bez volumena nakon korišćenja pegle?
Kosa može biti masna i bez volumena zbog pogrešnog smera ispravljanja. Ukoliko peglom ispravljate pramen kose pravo nadole, kosa će izgubiti sav svoj volumen, pa će i frizura delovati bez volumena. Iz tog razloga treba malo da podignete kosu, i tek onda je ispravite. Na taj način ćete sačuvati volumen i svakako učiniti izgled frizure bogatijim.
Na pegli se mogu podesiti različite temperature pločica za peglanje. Koju temperaturu da izaberem?
Odabir temperature zavisi uglavnom od tipa kose koji imate. Opšte pravilo je da se za ispravljanje jače kose koristi viša, a za tanju, obojenu ili oštećenu kosu niža temperatura. Previsoka temperatura će izazvati duboka oštećenja u pramenovima kose, dok će preniska temperatura onemogućiti da postignete željeni rezultat, ili ćete morati da ispravljate kosu iz nekoliko puta. Najlakši način da se pogodi savršena temperatura je isprobavanje, a preporučuje se da bude između 190 °C i 210 °C. 
Da li mogu da koristim peglu na mokroj kosi?
Savetujemo da ovo ne pokušavate! Kosa mora biti u potpunosti suva pre peglanja. Ukoliko primetite veću količinu pare tokom ispravljanja, prekinite i osušite kosu pravilno uz pomoć fena. pre ispravljanja bi takođe bi trebalo da se osigurate da su uklonjeni svi preparati za kosu koji nisu pogodni za kontakt sa izvorima toplote, poput laka za kosu.
Zašto mi se kišnim danima kosa "ućeba" nakon što koristim peglu?
Vlaga je uvek bila neprijatelj ispravljene kose. Pošto ste korišćenjem pegle izvukli vlagu iz kose, biće sklonija povlačenju vlage iz vazduha. Zbog toga će kišnim danima povlačiti više vlage, što da zna da dovede do takozvanog "ućebanog" izgleda. Iako za ovaj problem ne postoji savršeno rešenje, kišnim danima ga možete umanjiti uz pomoć nežnog spreja ili losiona za smirivanje kose, koji će stvoriti zaštitni sloj na kosi, ili uz pomoć kape ili šešira koji će štititi kosu od vlage.

Strasna crvena

Obojili ste dan u crveno. Šta ovo znači?

Crvena je boja energije, strasti i akcije. To je topla i pozitivna boja koja izražava jaku volju i odlučnost. Vaš izbor boje znači da ste ambiciozna i uporna osoba koja obožava dinamična događanja i postavljanje sve viših ciljeva. Vaš dan je pun strasti i smelih poteza a samosvesnost prati vaš svaki potez. Svako odlučno delo i samosvestan nastup najbolje naglašava glatko ispravljena kosa, koja dodaje notu glamura i prefinjenosti vašem besprekornom izgledu.