Isporuka - Gorenje
zatvori
...

Isporuka

Rok isporuke za kuhinje Gorenje je:

·         45 dana za kuhinje izrađene od univera, folije i akrila;

·         65 dana za kuhinje izrađene od furnira, masivnog drveta, lakiranog medijapana.


Rok isporuke zavisi od materijala, uz napomenu da, ako je u kuhinji od univera makar jedan deo lakiran ili furniran, rok isporuke se veže za alkiranu ili furniranu kuhinju. Rok isporuke teče od trenutka potvrde projekta nakon merenja prostora. Nakon potvrde nije moguće menjati porudžbinu.

Za tačan rok isporuke Vaše kuhinje, obratite se prodavcu / savetniku u Gorenje Studiju.

Montaža

Uslovi besplatne montaže kuhinja Gorenje

U svim Gorenje Studijima, kupcima kuhinja nudimo besplatan prevoz, unos u prostor za montažu i besplatnu montažu drvenih delova kuhinje, uz ugradnju i priključenje aparata ukoliko su isti kupljeni u Gorenje Studiju. U slučaju da kupac ima aparate kupljene na drugom mestu, povezivanje mora obaviti u sopstvenoj režiji.

Besplatnu montažu kuhinja obavljaju ugovorni monteri, koji su ovlašćeni za montažu kuhinja proizvođača Gorenje Kuhinje d.o.o. Monteri su u obavezi da montažu kuhinje izvrše kvalitetno i po pravilima struke. Ukoliko prilikom montaže dođe do oštećenja krivicom montera, oni su u toj situaciji odgovorni za štetu i popravku.

Gorenavedene besplatne uslove kupac je obavezan iskoristiti u roku od 90 dana, od dana o kome dobio obaveštenje od  prodavaca, ili od isteka važećeg roka isporuke kuhinje.

Nakon poravnanja obaveza kupca, kupac i monter ili prodavac se dogovaraju za termin montaže.

Monteri su dužni završiti montažu kuhinje najkasnije 7 dana od datuma dogovorenog sa kupcem. Datum isporuke i montaže kupac dogovara direktno sa monterom ili prodavcem. Isporuka kuhinje i montaža se obavlja u jednom danu.

Obaveze kupca pre početka i u fazi montaže

Prostor montaže mora biti propisno pripremljen (zidovi i podovi), suv i zagrejan.

Vodovodne i elektro instalacije moraju biti kompletno postavljene (za šporet, sudomašinu, aspirator...).

Kupac je dužan monteru predstaviti nacrt električnih i vodovodnih instalacija i odvodnih cevi; u slučaju da se učini šteta zbog nesklada instalacija sa izvedenim stanjem, odgovornost snosi kupac.

U slučaju priključenja aspiratora na zidni odvod, kupac je dužan obezbediti odvodno crevo. Isto važi i u slučaju ugradnih aspiratora koji nemaju zidni odvod, ali odvodno crevo potrebno za odvod iz elementa.

Zidovi moraju biti odgovarajući za kačenje visećih elemenata. Kod montažne gradnje (montažne kuće, gips-karton zidovi...), moraju prethodno biti postavljeni odgvarajući nosači i učvršćenje.

Kupac mora omogućiti monteru da na mestu montaže izvede potrebne radnje ukrajanja i sečenja za montažu kuhinje; npr bušenje radnih ploča za sudoperu i ploču za kuvanje, sečenje sokli, ukrasnih lajsni, leđa elementa za instalaciju....

U slučaju da montaža zbog nepripremljenog prostora ili zadrške kupca nije moguća na dogovoreni dan, monter ili prodavac i kupac se dogovoraju za novi termin montaže, u skladu sa mogućnostima montera.

U slučaju da je monteru onemogućen fizički unos kuhinje, njenih delova ili / i velikih kućnih aparata Gorenje, kupljenih zajedno sa kuhinjom u prostoru montaže, za unos je fizički i finansijski odgovoran kupac. U slučaju da kupac ne obezbedi pravovremen unos kuhinje, njenih delova ili / i velikih Gorenje aparata kupljenih zajedno sa kuhinjom, ili je unos zbog bilo kojih razloga onemogućen, monter nije sužan izvršiti montažu. Monter kuhinju vraća nazad u magacin, montaža će biti obavljena kada budu ispunjei uslovi za unos. Troškovi skladištenja i troškovi ponovnog dolaska montera u tom slučaju padaju na teret kupca.

Montaža kuhinje se izvodi na osnovu skice, izrađene na prodajnom mestu pri kupovini kuhinje.

Besplatna montaža uključuje

 • Dolazak na mesto montaže;
 • Montažu donjih, gornjih, nastavnih, visokih ormara, završnih stranica, polica, posebnih elementa iz prodajnog kataloga Gorenje Kuhinje d.o.o. po dokumentima i specifikaciji prodavca;
 • Montažu ugaonih letvi, polica, obloga, dodatne opreme, radnih ploča i aspiratora iz prodajnog kataloga Gorenje Kuhinje d.o.o. po dokumentima i specifikaciji prodavca;
 • Izreze za priklučenje plina, struje, itd.;
 • Izreze za sudoperu kupljene u Gorenje Studiju po dokumentima prodavca,i na drugim mestima samo u danu montaže kuhinje. Naknadna usecanja padaju na trošak kupca;
 • Montažu pokrivnih vrata na ugradnoj sudomašini i frižideru;
 • Kupac ima pravo na besplatnu montažu velikih kućnih aparata (frižider, ploča za kuvanje, rerna...) robne marke Gorenje, koji su kupljeni zajedno sa kuhinjom po dokumentima prodavca;
 • Potrošni materijal je u okviru normativa za montažu (lepak, git, šrafovski materijali);
 • Grubo čišćenje prostora nakon izvršene montaže (iznošenje ambalaže, piljevine i ostalih delova koji su uzrok montaže).

Besplatna montaža ne uključuje

 • Pripremanje prostora za montažu;
 • Izvođenje elektro i vodovodnih instalaterskih radnji na samoj zidnoj instalaciji kod kupca (priključaka za rernu, ploču za kuvanje, frižider, aspirator, sudoperu, sudomašinu i druge kućne aparate, priključke za odvodne cevi);
 • Postavljenje keramičkih pločica, molersko farbarskih radova, postavka tapeta, gletovanja, beljenja;
 • Dodatne radnje u vezi sa neravnim zidovima, nepravilnim uglovima, preradom elemenata - osim ukoliko je to dogovoreno pri kupovini kuhinje;
 • Dodatne radnje prilagođavanja kuhinjskih delova (radne ploče, elementi...) gde je prostor već za 1% veći ili manji od pravog ugla, osim mogućih i dogovorenih detalja pri kupovini kuhinje koje su utvrđene nakon merenja prostora;
 • Dodatne radnje za montažu delova, koji nisu sastavni deo kuhinje;
 • Unos kuhinje, njenih delova ili / i velikih kućnih aparata Gorenje, kupljenih zajedno sa kuhinjom, u slučaju gde je monteru iz bilo kojih razloga unos kuhinje, njenih delova, kućnih aparata Gorenje (kupljenih zajedno sa kuhinjom) onemogućen. U tom slučaju je unos i plaćanje dužan obezbediti kupac.
Kupac je dužan pokriti troškove kilometraže i dodatnog rada montera u slučaju nepravilnih dimenzija prostora ili priključaka (voda, struja, odvod...), ukoliko je nakon toga je potreban ponovni dolazak na mesto montaže. U tom slučaju termin montaže se može pomeriti. Kupac snosi troškove montaže direktno monteru.

Cenovnik dodatnih radnji

Zadatke, koji nisu uklučeni u ponudu montaže, plaća kupac po uslovima montera na datom prodajnom mestu.

Kvalitet obavljenih radnji

Po završetku montaže, i u saradnji sa monterima, kupac pregleda uslugu montiranih delova i moguće nedostatke ili greške na kuhinji.

Kupac potpisuje zapisnik o obavljenoj montaži ukoliko nema primedbu na montažu ili ako je reklamacija na montaži uspešno i na odobravanje kupca rešena.

U slučaju primećenih grešaka, kupac sve nedostatke / greške upisuje na obrascu »Reklamacijski zapisnik«, koje monter šalje u Gorenje Studio.


Naknadne reklamacije ne prihvatamo, osim u slučaju skrivenih greški. Od skrivenih grešaka (greška koju sa normalnim pregledom pri preuzimanju nije bilo moguće primetiti), kupac mora obavestiti prodavca u roku od osam dana od dana kada je greška primećena. Te greške se mogu uvažiti u garancijskom roku kuhinje – naveden u Garancijskom listu, koji dolazi sa kuhinjom.

Monter je od strane proizvođača ovlašćen da može odbiti reklamaciju, ukoliko su iste posledica mogućeg nepravilnog rukovanja robom od strane kupca.

Uslovi za instalaciju ostatka nameštaja i dodatni radovi

O uplati i ugradnji ostalog nameštaja i dodatnih delova, koji nisu uključeni u besplatnu montažu, kupac se samostalno dogovara sa monterom.

Informacije o toku i rešenju mogućih reklamacija dostupne su na prodajnim mestima Gorenje Studio.

Da li je 45 dana za izradu kvalitetne Gorenje kuhinje po meri dugo?

Kuhinja je proizvod koji je dnevno izložen različitim opterećenjima i potrebno je da bude izrađen od kvalitetnih materijala otpornih na vlagu, više temperature i prisustvo agresivnih sredstava za čišćenje. 

Kuhinja treba da odgovara vašem životnom stilu i navikama. U izboru elemenata, boja i materijala, pomoćiće vam naš stručni tim, a svaki izabrani element Gorenje kuhinje biće precizno proizveden u Sloveniji i sertifikovan po standardima kvaliteta EU.

U proizvodnji kuhinja naglasak je stavljen na površinsku obradu i kvalitetne materijale – masivno drvo, furnir, akril, parapan.


Zašto je važno odabrati kvalitetne materijale?

Kuhinja je deo nameštaja koji se najduže koristi u domu. Međutim, budite obazrivi prilikom odabira materijala.

Univer je najrasprostranjeniji materijal na tržištu i reč je o oplemenjenoj iverici. Ali nemojte olako pristajati na svaki univer! Najveće probleme kod ovog materijala može prouzrokovati lepak, koji je vezino tkivo, a koji sadrži formaldehid i pentahlorfenol.

Univer koji se koristi prilikom izrade Gorenje kuhinja dolazi iz Austrije, vrhunskog je kvaliteta, tehnički ispitan, proveren, sertifkovan i odgovara najvišim evropskim ekološkim standardima.

Univer je vrlo jednostavan za održavanje, u dodiru s hranom higijenski je besprekoran, otporan je na svetlost, ima visoku mehaničku (ogrebotine, kidanja, udarci), hemijsku i termičku izdržljivost. Izaberite između mat ili sjaja, unicolora ili drvenog, sa glatkom ili reljefnom površinom.


Kvalitetan izbor takođe je i medijapan presvučen folijom koji pruža efekat visokog sjaja i mogućnost zaobljenih ivica.

Lak koji se koristi za izradu Gorenje kuhinja garantuje postojanost boja i sjaja, a meko zatvaranje fioka je izuzetno važno zbog svakodnevne upotrebe i dugotrajnosti.

Savremeni podizni mehanizmi gornjih elemenata u različitim izradama pružiće najveću iskorištenost prostora.