Filteri - Gorenje
zatvori
...

Filteri

Zajednički grupni filter

Ovaj poseban filter se sastoji od nekoliko različitih dole navedenih filtera u nastavku i na taj način obuhvata veliki broj različitih karakteristika.

Srebrni jonski filter

Srebrni joni već u izuzetno maloj količini uništavaju bakterije i mikroorganizme, jer apsorpcija srebrnih jona u ćelije uništava njihovu ćelijsku strukturu i smanjuje unošenje materija potrebnih za njihov život. Tako se zapravo sprečava njihova dalja podela ćelija, što izaziva odumiranje bakterija. Joni srebra deluju na različite bakterije i mikroorganizme, potpuno su bez mirisa, sterilni i nisu štetni za zdravlje. Srebrni joni se koriste za dezinfekciju od legionele, u rehabilitacionim bazenima i bazenima za plivanje, u rashladnim tornjevima, za lečenje opekotina i kožnih bolesti, kao i u brojnim drugim slučajevima u kojima je sterilnost od ključnog značaja.

Hladni katalitički filter

Filter deaktivira štetne hemijske gasove kao što su formaldehid ( HCHO ) , amonijak ( NH3 ) i druge , i iz vazduha , uklanja sve aerosole ( prašinu , dim ili isparenja ).

Nano filter

Nano filter uklanja mirise , osvežava vazduh i ubija bakterije i viruse.

Filter C-vitamin

Ovaj filter ispunjava vazduh u prostoriji vitaminom C, što omekšava kožu i ublažava stres. Životni vek ovog filtera je 2 godine.

Jonizator

Jonizator je uređaj koji proizvodi negativne jone i prenosi ih u prostor. Negativni joni su ljudskom organizmu neophodni za ćelijski metabolizam i sve najvažnije životne funkcije. Nedostatak jona uzrokuje lošu cirkulaciju u mozgu i drugim organima i usporava izlučivanje štetnih materija iz tela. Posledice toga su loše raspoloženje, umor, usporeno razmišljanje i odazivanje, osećaj napetosti i razdražljivosti. Fizički znakovi su isušeno grlo, peckanje očiju, promukao glas, začepljen nos, kašalj i vrtoglavica. Dakle, negativni joni su važni, kao i vitamini i minerali. Nedostatak negativnih jona u prostorijama nastupa zato što se na sintetičkim materijalima, televizijskim i računarskim ekranima, kao i drugim aparatima stvara statički elektricitet koji privlači negativne jone. Količinu negativnih jona smanjuju i centralno grejanje, visokonaponska električna instalacija, kućna prašina, cvetni prah, bakterije i različite čestice koje lebde u vazduhu. U šumi, pored mora, jezera i slapova je čak do 50.000 jona/cm3, a u zatvorenim prostorijama njihova količina pada niže od 50 jona/cm3. Najniža prihvatljiva količina za prijatnu atmosferu je 1000 jona/cm3.