Škola kućnih poslova - Gorenje
zatvori
...

Škola kućnih poslova

PORODICA
24.9.2020
Povratak u školu se uglavnom svodi na učenje – nove rutine, rasporede, znanje... I ne bi trebalo da se ograničeni samo na školske stvari. Pre ili kasnije deca moraju da uče i o kućnim aktivnostima i životu. Ovo su neki zadaci koje deca mogu (i hoće) brzo da pokupe.

Razvrstavanje igračaka

Razgovarajte sa detetom o tome koliko je važno imati uredan prostor za igru i kako mogu usrećiti drugu decu doniranjem igračaka i odeće koju su prerasli. Ali takođe budite realni u svojim očekivanjima: odvajanje korisnog od nereda može se pokazati kao prilično težak zadatak za mnoge odrasle osobe i to može biti potpuno preterano za dete. Zato je najbolje da počnete malo i zamolite ih da izaberu jednu igračaku koju će donirati. Bonus savet: uverite se i da dajete dobar primer tako što ćete kupiti samo ono što je potrebno i rešiti se i vaših nepotrebnih stvari. 

Pranje veša

Čak i mališani mogu da pomognu oko zadataka pranja veša. Možete početi tako što ćete ih zamoliti da uparene čarape, odnesu u korpu za veš ili pomognu da napune sušaru. Kako rastu možete početi da ih učite kako da sortiraju veš i za koje programe pranja se koriste koja vrsta veša. To je mesto gde se ulaganje u aparate sa jednostavnim korisničkim interfejsom zaista isplati. Na primer, Gorenje WaveActive mašine za pranje vam omogućavaju da počnete da se perete u samo 3 jednostavna koraka; uključite mašinu za pranje veša, izaberite program i pritisnite start!

Pranje posuđa

Naučite dete da vam pomogne da perete sudove i postići ćete mnogo: steći ćete pouzdanog pomagača, jednog, koji će zauzvrat dva puta razmisliti o uzimanju nove čaše iz kredenca svaki put kada poželi piće. I nije važno da li posedujete mašinu za pranje sudova ili perete sudove ručno, čak i dete može da vam pomogne da očistite sto posle obroka, dok veća deca mogu da obrišu sudove ili da napune i isprazne mašinu za sudove.
Spremanje kreveta 

Napravljeni krevet je dobar početak svakog dana i čak i mlada deca mogu da nauče da to rade. Da biste olakšali zadatak malim rukama, odaberite najjednostavnije moguće posteljine, bez nepotrebnih čaršava, ćebadi i prekrivača. 

Čišćenje podova

Čišćenje je jednostavan zadatak u kojem će uživati mnoga deca, pa bi bilo dobro da kupite malu metlu koja će vam pomoći. Veća deca takođe mogu da očiste podove krpom ili usisivačem, pa bi možda trebalo da razmislite o ulaganju u jednostavni uspravni usisivač. Samo se pobrinite da sve Lego kocke budu bezbedno spakovane pre nego što počnu.  
Gorenje WaveActive mašine za pranje veša su osmišljene na način da završe prljavi posao na efikasan, jednostavan i ekološki prihvatljiv način.
 
WaveActive mašine za pranje veša pružaju najsavremenije tehnologije pranja rublja:
 
  • Jedinstveni dizajn bubnja u obliku 3D talasa omekšava vlakna kako bi  odeća dobila najbolji tretman
  • IonTech koristi snagu prirodnog procesa jonizacije kako bi efikasno uklonio nečistoće.
  • SteamTech na prirodan i blagi način odstranjuje čak i najtvrdokornije mrlje

Pročitajte još: