Kako da naučite decu da se zdravo hrane - Gorenje

Kako da naučite decu da se zdravo hrane

PORODICA
7.11.2017

Deca obožavaju brzu hranu. Nije tajna da je često vole i odrasli, i to iz raznih razloga, od lake nabavke, preko cene i ukusa. Deci brza hrana često zna da deluje posebno ukusno. Međutim, kao što znamo, brza hrana može biti dovesti do komplikacija poput gojaznosti ili bolesti.

Zdrava ishrana je od neprocenjive važnosti. Vaša deca bi trebala da imaju zdrave i hranljive obroke svakog dana. Ako nisu ljubitelji povrća, pronađite način da ih neprimetno ubacite u njihove omiljene zakuske, ili pronađite druge načine da zdravu hranu učinite zanimljivom.

Kreirajte sliku na tanjiru

Važni vitamini za vašu porodicu

Vitamini omogućavaju da telo funkcioniše efikasnije, regulišući biohemijske procese poput metabolizma, reprodukcije ćelija, varenja i oksidacije krvi. U nastavku možete pronaći koristan spisak vitamina uz opis funkcije koju vrše u telu.

VITAMIN NALAZI SE U HRANI FUNKCIJA
A Riba, jaja, brokoli, paprika, spanać. Dobar za vid, zdravu kožu i izgradnju imuniteta koji je potreban za rast kostiju i zuba.
B1 Kvasac, pšenične klice, svinjetina, orašasti plodovi, pasulj, hrana od celog zrna žitarica, mahunarke, morska hrana. Dobar za mozak, nervne funkcije i srce.
B2 Pšenične klice, meso, soja, jaja, povrće, mleko, sir. Neophodan za rast, zdravlje kože i usta.
B3 Mleko, govedina i jagnjetina, riba, kikiriki, pasulj, džigerica. Dobar za zdravu kožu, nervni sistem i varenje.
B6 Pileće grudi, banane, jaja, suvi pasulj, orašasti plodovi, riba. Pomaže stvaranje crvenih krvnih zrnaca.
B12 Piletina, jaja, školjke, meso, mleko, jogurt. Održava zdrav nervni sistem.
C Limunasto voće, jagode, kivi, papaja, crna ribizla, paradajz, lubenice, dinje, krompir, paprike. Dobar za zdrave desni, zube i vezivno tkivo. Jača imunitet.
D Riblje ulje, masna riba, puter i margarin, mleko, jaja. Pomaže rast kostiju i zuba.
E Biljna ulja, Vegetable oils, ulje pšeničnih klica, hleb od crnog brašna, žumanca, zeleno povrće, orašasti plodovi. Sadrže antioksidante i štite zidove ćelija.
K Zeleno povrće, soja, jestiva ulja, jogurt. Neophodno za izbegavanje krvnih ugrušaka.

Izvor dobrog zdravlja i ukusa: ugradne parne rerne

MultiSteam 360° Nakon što para uđe u rernu kroz višestruke otvore, poseban ventilator je ravnomerno raspoređuje, dajući hrani mekanu i nežnu teksturu. Jedan rezervoar vode je dovoljan za spremanje bilo kog obroka, bez potrebe za otvaranjem rerne – što štedi vreme i energiju, te poboljšava kvalitet kuvanja na pari.

Pročitajte još: