U raspoloženju ste za odrezak a napolju pada kiša? - Gorenje
zatvori
...

Raspoloženi ste za šniclu, a napolju pada kiša?

HRANA SIMPLIFIED
25.6.2020
Da li vas trenutna situacija drži zatvorenima u kući? Ne dozvolite da vas to udalji od izvanrednih iskustava grilovanja. Na svu sreću postoje neki jednostavni načini za uživanje u roštilju u kući. Sve što trebate je indukcijska ploča za kuvanje, indukcijska posuda i malo ukusne hrane, naravno.

Predstavljamo indukcijsko grilovanje

Jednom kada isprobate grilovanje na indukciji možda više nećete poželeti klasični roštilj, posebno ako vam neće nedostajati priprema vatre i dim koji dolazi sa tim. Takođe, manje ćete imati  zamaranja sa čišćenjem, u poređenju sa roštiljanjem na otvorenom. Indukcijska ploča radi drugačije jer generiše magnetsko polje, i zagreva samo dno posude dok ostatak površine ploče za kuvanje ostaje hladan i uvek siguran za dodir. Temperatura se prilagođava odmah, jednostavnim dodirom, što sve temperaturno osjetljive zadatke čini jednostavnima.
Znamo da sada verovatno mislite: "Ali trebam da pripremim više hrane!" Ne brinite, pojedine indukcijske ploče za kuvanje, kao što su Gorenje OmniFlex, mogu povezati dve vertikalne zone za kuvanje u jednu, kreirajući jednu veliku površinu za kuvanje koja je dovoljna za smeštanje gril ploče od livenog gvožđa.

Saveti za najsočniju šniclu:
 
1. Bez obzira koju vrstu mesa ćete pripremati na roštilju predlažemo da ga prethodno marinirate. Pošto je ulje osnova svake marinade, nećete morati da nauljite posudu. 

2. Izvadite meso iz frižidera pre kuvanja kako bi dostiglo sobnu temperaturu. Na taj način meso će biti ravnomerno pečeno.

3. U zavisnosti od vrste mesa koji grilujete, podesite temperaturu. Srednja temperatura je odgovarajuća za piletinu, dok šnicle zahtevaju nešto jaču temperaturu.

4. Nemojte prepeći meso jer ćete inače dobiti suvu šniclu koja verovatno niko neće želeti da pojede. Pojedine ploče imaju automatske programe (kao što je Gorenje IQgrill) koji će vam pomoći da hrana ne zagori i možete birati različite nivoe zapečenosti. 

5. Ostavite šnicli da "odmori" nekoliko minuta prije nego je počnete seći. Na ovaj način, vlakna će imati dovoljno vremena da se rašire i upiju sokove. 

6. Ukoliko stvarno želite impresionirati svoje goste, koristite  sous vide štap da prvo lagano skuvate meso pri niskim temperaturama, a potom ga dovršite prženjem u tiganju. Zbog dužeg vremena kuvanja meso će biti savršeno skuvano, sočno i mekano.

Indukcijske ploče u skladu sa vašim kulinarskim stilom

Bilo da pripremate obrok za čitavu porodicu, Gorenje OmniFlex indukcijske ploče svaki put pružaju pojednostavljeno kulinarsko iskustvo. Sa brojnim fino podešenim karakteristikama koje pojednostavljuju vašu interakciju sa površinama za kuvanje, pripremanje jela nikada nije bilo jednostavnije, intuitivnije i pouzdanije.

Možda biste želeli pročitati: