7 jednostavnih saveta za zamrzavanje hrane - Gorenje
zatvori
...

7 jednostavnih saveta za zamrzavanje hrane

HRANA
5.11.2017

Danas, kada su nam životi raštrkani između posla, brige o deci, održavanju domaćinstva čistim, hobijima itd., jedino što nam stvarno treba jeste više vremena. Smatramo da zamrzavanje hrane ne samo da štedi dragoceno vreme, već štedi i kućni buđet. Štaviše, zamrzavanje je način da sprečimo voće i povrće od prezrevanja i osiguramo da ih jedemo dok su još uvek sočni i puni svežih i hranjivih materija.

1. Kontrolišite veličine porcija

Uverite se da zamrzavate hranu u realnim porcijama. Na taj način izbegavate da odledite celo pile ako kuvate samo za sebe.


2. Napravite 'Šta imam u zamrzivaču' spisak

Uverite se da znate šta imate u zamrzivaču, inače ćete trošiti puno novca i vremena. Možete lako da zaboravite da već imate tri smrznute banane u njemu i kupite nove.

3. Prethodno ohladite hranu

Zamrzavanje toplih ili vrućih jela doprinosi promeni temperature u zamrzivaču i uzrokuje odmrzavanje ostale hrane.

4. Napravite plan obroka

Planiranje obroka štedi vreme! Nedelja može da bude dan kad ćete spremite obroke za celu narednu nedelju i pripremljena jela zamrznuti. Jedino što vam ostaje je da kada dođete kući sa posla izvadite posudu iz zamrzivača i podgrejte je u rerni / mikrotalasnoj. Da, stvarno je jednostavno.

5. Nije sve moguće zamrznuti

Da biste postali profesionalac u zamrzavanju, morate znati šta ne treba zamrzavati: kuvana jaja, zelena salata, krastavac, jogurt, sir, lekovito bilje, jabuke, lubenicu prženu hranu, testeninu itd.

6. Održavajte zamrzivač punim

Da li ste znali da je prazan zamrzivač skuplji za rad nego onaj koji je skoro pun? Hladnom vazduhu ne treba da cirkuliše toliko koliko mu treba u gotovo praznom zamrzivaču, dok već zamrznuta hrana pomaže da se ostala hrana što pre zamrzne. Zbog toga pun zamrzivač može pomoći u štednji energije i novca.

7. Zamrzavanje ne uništava bakterije

Niste sigurni koliko dugo je nešto zamrznuto? Da li hrana izgleda čudno kada ja odmrznete? Bacite je. Takođe, nemojte zamrzavati hranu koja nije sveža - zamrzavanje neće poboljšati kvalitet ili svežinu vaše hrane.

No Frost, No Problems: nema više "frostracije”, uz NoFrost kombinovane frižidere

Za još jednostavnije zamrzavanje hrane probajte Gorenje NoFrost kombinovane frižidere. NoFrost tehnologija ne samo da sprečava stvaranje inja na namirnicama i leda na zidovima zamrzivača, već hrana zadržava oblik u kome je bila pre zamrzavanja.

Ovo olakšava pronalaženje hrane, omogućava da hrana zadrži svoj kvalitet, boju i arome, dok se potpuno iskorišćava raspoloživi zamrzivački prostor. Kombinacija intenzivne cirkulacije vazduha i optimalne vlažnosti oslobađa vas problema odmrzavanja i čišćenja zamrzivača.

Pročitajte još: