Boja na meniju - Gorenje
zatvori
...

Boja na meniju

HRANA
21.5.2018

Plavi rižoto: Napravite rižoto s borovnicama, italijanski specijalitet.

Smeđa piletina: Dodajte kafenu kašičicu šećera u margarin/masnoću dok pržite piletinu. Ovo čini da koža dobije lepu braonkastu boju i bude ukusno hrskava.

Smeđe ćufte
: Dodajte 1 kafenu kašičicu šećera u smesu od mesa, tako ćete dobiti divne smeđe ćufte.

Puter boje šargarepe: U srednjem veku ljudi su koristili sok šargarepe kako bi maslacu dali primamljivu žutu boju zimi kad krave nisu išle na ispašu. Ovo je i danas zaista jednostavan način da unese živost puteru.

Kakao smeđa glazura
: Dodajte nekoliko kapljica boje; glazura će biti divne smeđe boje, bez uticaja na ukus.

Obojena domaća testenina: Dodajte sok od šargarepe ako želite žutu testeninu; mastilo ako želite crnu testeninu; paradajz pire ako želite crvenu testeninu; spanać ako želite zelenu testeninu.

Raznobojno povrće: Dodajte 1 supenu kašiku praška za pecivo u vodu za kuvanje; ovo povrću pomaže da očuva boju.

Tamno smeđi sos: Dodajte malo paradajz pirea za dublju, intenzivnije smeđu boju sosa.

Ljubomorno zeleni grašak: Ako dodate 1 supenu kašiku ulja ili malo praška za pecivo u ključalu vodu, grašak će biti zelen kao ljubomora.

Sos: Ukoliko želite da sos bude primamljivo smeđe boje, potamnite brašno u rerni.

Ljubičasta jaja
: Skuvajte ljusku od crvenog luka zajedno s jajima.

Crvena cvekla i žute šargarepe: Ukoliko treba zajedno da se kuvaju, umotajte ih u aluminijumsku foliju. Tako ćete sprečiti da boje cure i prenose se jedna na drugu.

Crvena glazura: Ukrasite svoju rođendansku tortu glazurom obojenom sokom od maline.

Crveni pirinač
: Kupite kineski pirinač sa crvenim kvascem, koji se raste sa gljivicom Monascus purpureus na sebi. Ne brinite, naravno da nije otrovan.

Ljubičasta vitaminska salata: Koristite šargarepe obojene cveklom umesto uobičajenih narandžastih.

Beli pirinač
: Pomoću nekoliko kapljica limunovog soka u ključaloj vodi, pirinač će biti zadivljujuće bele boje.

Žuti kolači: Dodajte nekoliko grančica šafrana u svoj komisbrod kako bi testo dobilo lepu žutu boju.

Žuti pirinač: Dodajte kurkumu koja će pirinču dati primamljivu žutu boju.

Mi ih pravimo jednostavnim. Vi ih činite savršenim.

Kuvati kao profesionalac može biti jednostavno. Potrebna vam je samo kreativna iskra, jer će se vaša Gorenje plinska ploča pobrinuti za sve ostalo. Svojom velikom površinom, snažnim gorionicima i naprednim funkcijama pruža podršku vašim najluđim kuvarskim poduhvatima.

Pokrenite svoju kreativnost i iznenadite svoje voljene savršenim jelima o kojima su  do sada samo sanjali.


Pročitajte još: