Odlaganje namirnica: Ohlađeno, zamrznuto, u činiji? - Gorenje
zatvori
...

Odlaganje namirnica: Ohlađeno, zamrznuto, u činiji?

HRANA
23.5.2018

Mleko, naravno, ide u frižider, ali da li pomorandže treba da budu hladne ili sveže? Stiže pomoć. Na sledećih nekoliko stranica pronaći ćete korisne savete, koji će vam pomoći da se snađete.

Kako da na najbolji način iskoristite krastavac? Stavite ga u fioku.

Krastavac najvećim delom čini voda. 97 procenata, i to je samo deo priče. Zbog toga što lako dobija „masnice“, ne smete na njega da spuštate bundeve ili lubenice, ali to verovatno već znate. Krastavci se oštećuju u frižideru, dobijaju udubljenja i ogolela mesta ako se čuvaju na previše niskim temperaturama, na primer na polici frižidera. Smestite krastavce na hladno mesto, na 8˚C, kao što je deo za povrće u frižideru.

Najbolji način za skladištenje egzotičnog povrća: Obezbedite im topao dom.

Sada je vreme za jedno staro pravilo: Voće i povrće koje raste na toplom treba i da se čuva na višim temperaturama. Tako je i sa plavim patlidžanom. Rashlađivanje može da dovede do oštećenja kao što su promena boje, udubljenja i tamnjenje mesa. Zato ga čuvajte na hladnom mestu, na tacni za povrće na pultu, u ostavi, na balkonu. Isto važi i za ananas, avokado, bananu, bundevu itd.

Zato čuvajte plavi patlidžan na hladnom mestu, na poslužavniku sa povrćem na kuhinji, u špajzu, ili na balkonu. Isto važi i za ananas, avokado, bananu, bundevu itd.

Kako čuvati jabuke, šljive, breskve i kruške? Držite ih odvojeno.

Nije svaka voćka društvena. Jabuke, šljive, breskve i kruške ispuštaju gas etilen koji pokreće proces zrenja svog ostalog voća. Banane i krastavci su posebno osetljivi na etilen. Zato, ako želite svežu bananu u svom banana splitu, držite je dalje od ostalog voća. Možda bi kratka pesmica mogla da vam pomogne da ovo zapamtite: Jabuke, breskve, kruške i šljive nisu uopšte druželjubive. Jabuke, breskve, kruške i šljive nisu uopšte druželjubive.

Kako očuvati svežinu stabljičastom povrću? Stavite ga u vodu.

Ideja da ispunite kuhinjski pult vazama sa prazilukom, celerom, mladim lukom i drugim stabljičastim povrćem zvuči šašavo. Voda pomaže povrću da zadrži vodu i tako očuva sokove i čvrstinu dok ne bude iseckano i spremno za upotrebu.

Kako čuvati citruse? Kiselo spolja, slatko unutra.

Pomorandže, mandarine i klementine više vole hladnu sredinu, idealno između 2˚C i 5 ˚C. Limuni i grejpfruti se oštećuju ako su u frižideru, pa im više prija boravak na 10˚-15 ˚C. Limeta je negde između i voli temperaturu između 8˚C i 10˚C. Zbunjeni? Zapamtite sledeće pravilo: Slatke članove porodice zovemo unutra (frižider), kisele ostavljamo napolju.

Dodatna svežina, dodatni vitamini: NatureFresh ugradni frižideri sa zamrzivačem

Kada je u pitanju pravljenje hrane koja je sveža, punog ukusa i ima visoku hranljivu vrednost, priroda uvek zna najbolje. Zato novi NatureFresh ugradni frižideri sa zamrzivačem Gorenja oponašaju prirodne uslove održavajući proces fotosinteze, kontrolišući nivo vlažnosti i obezbeđujući svežiji vazduh.
Povrh toga, Gorenje NatureFresh ugradni frižideri sa zamrzivačem pripadaju visokim energetskim razredima, od A+ do A+++ , a njihov modularni i fleksibilni dizajn osigurava da će savršeno odgovarati svakom životnom stilu.


Pročitajte još: