Redizajnirate vašu kuhinju: Go retro! - Gorenje

Redizajnirajte vašu kuhinju: Go retro!

DOM
1.11.2017

Kuhinja je obično mesto sa najpredvidijim izgledom u kući - ali nije nužno da to tako bude. Uostalom, kuhinja je srce doma, mesto na kome se rađaju sećanja. Obzirom da provodimo značajnu količinu vremena u kuhinji, uz to što nam pruža osećaj toplog doma, ona treba da bude i odraz našeg ličnog stila. Zato stvaranje kuhinje sa osobitim izgledom ne pridodaje samo njenoj jedinstvenosti, već takođe daje poseban karakter čitavom domu.

Moderno a retro: inspiracija 60ih u vašoj kuhinji

Ako želite da proširite dekor vaše kuhinje izvan granica uobičajenih klasičnih i neupadljivih komada, možete ubaciti notu retro stila. Retro enterijeri, inspirisani pedesetim i šezdesetim godinama, daju jedinstven i stilski privlačan izgled prostoriji, pa su ponovo postali moderan i veoma tražen trend u dizajnu enterijera. Istovremeno, retro karakterišu smele dekoracije i neuobičajene boje, pa im upadljivosti sigurno ne fali. Možete otići u potpunosti u retro smeru, a možete unutrašnjosti vaše kuhinja dati i samo blagu notu retro šarma - izbor je na vama!

Pročitajte savete ispod i naučite kako da ponovo oživite privlačni retro izgled pedesetih i šezdesetih godina u vašoj kuhinji.

1. Kombinacije boja

Prvo pravilo: budite smeli! Boja je osnova utiska koji prostor ostavlja, zato budite temeljni i razmislite dobro koje kombinacije boja će se najbolje uklopiti u vašu kuhinju inspirisanu retro izgledom. Igrajte se sa kombinacijama crne i bele, nežnim pastelnim bojama kao što su bebi plava ili bež, kao i jačim bojama poput crvene, avokado zelene, narandžaste, senf žute, tirkizne, jarko ružičaste i sive.

2. Smela dekoracija

Jednostavni i sekvencirani geometrijski oblici i motivi, poput escajga, životinja ili voća, u kombinaciji sa hrabrim i ponekad posve suprotnim bojama, srž su legendarnog retro dizajna. Koristite ih u umerenim dozama na zidovima vaše kuhinje, ili na drugim elementima kao što su pločice, jastučići, stolnjaci, ili ukrasna rasveta.

3. Grafički elementi i nota umetnosti

Jednostavna i smela grafika ili rad inspirisan pop art-om su sjajni načini da dodate malo retro šarma enterijeru koji ima sveukupno moderan izgled. Izaberite veći komad ukoliko želite da ostvarite snažan vizuelni utisak.

4. Moderne varijante retro aparata

Kuhinja bi trebalo da bude lepa kao što je i funkcionalna. Opremite je modernim varijantama retro aparata, koje karakterišu savremena tehnologija i retro dizajn. Kada birate najupadljivije retro komade, tražite smele boje i zaobljene ivice koje će prostoriji dati jednstveni retro izgled.
5. Čuveni retro dizajnerski komadi

Podignite retro dizajn vašeg enterijera stepenik više, i odista odajte počast pedesetim i šezdesetim godinama, uklapanjem poznatih retro dizajnerskih komada u vašu kuhinju. Izdvojite se od ostalih sa starom lampom, ili otputujte nazad u vremenu sa cool retro frižiderom i barskim stolicama u stilu američkih restorana iz pedesetih. Spremni ste za još hrabriji potez? Dodajte svetleći neonski znak!

Gorenje Retro Special Edition frižider, dizajniran po ugledu na legendarni Volkswagen T1 kombi iz pedesetih, popularni "Bulli", nesumnjivo će probuditi duh te decenije pastelno plavim ili bordo bojama, i glatkim, zaobljenim ivicama. Daće vašem domu notu retro izgleda, ali i osvojiti vaše srce sa svojim praktičnim funkcijama i najsavremenijom tehnologijom, čineći ga neizostavnim delom vaše kuhinje.

Pročitajte još: