Kako izbeći da se od Hasselbach krompira napravi čips

Bach! Ne pečen!!!

Ne postoji “hassel pečeni” krompir. Krompiri Hasselbach se peku isečeni. Ime potiče od kuvara koji je izmislio sečenje i pečenje. Sad i to znate.

Koristite kašiku ili štapić

Rerna je ugrejana, a vi treba da zasečete srednje pečene krompire na listiće i položite ih u rernu da biste kasnije mogli da servirate ukusan krompir Hasselbach. Uzmete nož i krenete: sečete, sečete, sečete, opa. Sečete, sečete, aaaaaaaa. Teško je izbeći da do kraja ne rasečete krompir, osim ako upotrebite „rampu za nož” kao što je, na primer, kašika u koju stavite krompir. Možete iskoristiti i štapić od bambusa koji zabodete u krompir na oko ¾ kako ne bi bio presečen do kraja. Ovo uradite sledeći put kada budete želeli da poslužite krompir Hasselbach – a ne čips.