Kako da znate kada je gotov srneći file

Gotovo? Uključite automatskog pilota

Neke od rerni Gorenje imaju termometar za pečenje mesa. Samo okrenete termometar i stavite ga u meso. Ekran će pokazati kada je pečenje gotovo. Sa elektronskim tajmerom možete programirati vreme i temperaturu uključenja i isključenja rerne.

Probušite rupicu

Ne treba nikad potcenjivati odnos čoveka i njegovog trofeja iz lova. Tako da sledeći put kad bude trebalo da spremite file sveže ubijenog jelena sa sosom od bibera, Porto vina i pečenim jabukama, najbolje je da ne paničite odmah. Samo zamislite šta će biti ako vam zagori file, ili bude previše suv, ili se skuva tako da se ne može prepoznati. Ako želite da proverite da li je file gotov, nemojte uzimati parče sa vrha, nego probušite rupicu na donjem delu. Sad proverite da li je još uvek crven. I onda ćete sa ponosom moći da servirate jelo pred vašeg čoveka.