Kako da sprečite da gvakamola sos potamni

Nekoliko reči o prijanjajućoj foliji/omot

Stavite rolnu plastičnog omota u frižider. Hladnoća će zaustaviti naboravanje i lepljenje će ga učiniti nemogućim za rukovanje. Odaberite prijanjajuću foliju koja je napravljena od polietilena umesto od PVC-a. Polietilenski film ne poseduje omekšivače koji mogu dospeti u hranu.

Potopite ga u činiju

Bez obzira na to koliko belog luka, limuna, paradajza ili čilija pomešate sa avokadom, vazduh će ga ubrzo potamneti. Dobar savet je kako da izbegnete promenu boje je da pritisnete avokado u činiju sa gvakamola sosom tako da samo vrh viri. Pokrijte činiju prijanjajućom folijom i istisnite sam vazduh. To na prirodan način čuva avokado. Kada pokrijete prijanjajućom folijom, ponovo stvarate izvornu zaštitu za avokado od oksidiranja. Sada će vaš gvakamola sos u činiji trajati danima – u pravoj boji.