Pakovanje

Crni luk

Kako da svežom duže sačuvate polovinu crnog luka?

Zeleni paradajz

Kako da zeleni paradajz sazri

Gvakamola

Kako da sprečite da gvakamola sos potamni

Limun

Sačuvajte duže limun svežim

Banane

Kako da banane brže sazru

Salata

Najbolji način da spakujete zelenu salatu

Sir

Kako da sprečite sir da se uplesnivi

Hleb

Najbolji način da se čuva hleb

Priroda

Budite dobri prema prirodnoj sredini

Poslastice

Kako da sprečite da vam se bombone zalepe jedna za drugu

Stojite sa pola činije sveže napravljenog gvakamola sosa i tražite nešto u šta ćete ga uviti. Aluminijumska folija? Plastični omotač? Plastična posuda? Češkate se po glavi kao da će vam to zaista pomoći da se setite. Ne možete da se setite najboljeg načina za pakovanje i čuvanje stvari. Evo nekih saveta ukoliko metod češkanja ne upali.

Pakovanje nije samo praktična briga. Čak se i oni koji se bave zaštitom prirodne sredine i zdravom hranom slažu sa tim. Hrana, ostaci i spakovani ručak se moraju čuvati na higijenski način i sa što manje dodira sa okolinom. Jednostavno stavite, to znači bez PVC-a, bez aluminijumskih folija, bez bio-nerazgradivih vrećica, bez tople hrane u plastičnim posudama koje nisu napravljene isključivo u tu svrhu, bez pakovanja hrane koja je stajala na radnoj ploči u kuhinji. Za vas smo to ovde pojednostavili.