Izbegnite bolesti kada radite sa mesom, peradi, ribom i jajima

Prvo piletina a zatim hlor

Dobro je pravilo da se redovno dezinfikuju radne ploče u kuhinji i pribor, posebno nakon što ste očistili posebno nakon čišćenja pileta. Operite i isperite prvo vidljive ostatke. Nakon toga isperite radnu ploču i pribor mešavinom koja se sastoji od 1 dl hlora na 1 l vode. Ponovo isperite čistom vodom.

Zagrejte, ohladite i izbegnite bakterije

Reč higijena je izvedena od imena antičke grčke boginje zdravlja, Higije. I od kakve je ona koristi? Pa, da je živela u naše vreme, zasigurno bi uradila sve što je u njenoj moći da vas natera da se ponašate prilikom rukovanja mesom, peradi, ribom i jajima u skladu sa sledećim:

  1. Toplota uvek minimum 75˚C
  2. Hlađenje najviše +5˚C
  3. Izbegavati bakterije držanjem hrane posebno tokom pripreme i čuvanja.