zatvori
...

Karakteristike mašina za pranje veša

SensoCare tehnologija

Perfekcija u pranju
SensoCare tehnologija će se pobrinuti za sve vrste tkanina koje se peru na najbolji mogući način. Ona uvek donosi optimalnu kombinaciju temperature i količine vode, vremena, i brzine obrtaja. Ukoliko se međutim, vaš veš mora posebno tretirati, pamučna ili sintetička vlakna programi se mogu podesiti sa posebnim načinima pranja i funkcijama. NormalCare bira optimalnu kombinaciju svih parametara za svako punjenje veša; TimeCare smanjuje vreme pranja; AllergyCare koristi više vode i dodatno ispiranje u ciklusu; a EcoCare je energetski najefikasniji način pranja.

SpaDrum

Potpuna briga za veš
Bubanj SensoCare mašine za pranje veša je izrađen od nerđajućeg čelika najboljeg kvaliteta sa izuzetno glatkom površinom. Zbog toga, veš je pažljivo opran, ispran i iscentrifugiran bez ikakvog oštećenja.

Senzorska tehnologija SensorIQ

Smart wash
U Gorenje mašine za pranje veša ugrađeni su brojni senzori koji konstantno prate proces pranja. Na osnovi skupljenih podataka, inteligentna tehnologija SensorIQ automatski prilagođava proces pranja s obzirom na odabrani program, vrstu i težinu veša. Osigurani su optimalni rezultati, uz značajne uštede energije, vode i vremena.

TimeCare

40% brže pranje
Intenzivno i brže pranje za manje uprljan veš i manje količine.

EcoCare

60 % ušteda energije
Vreme pranja je nešto duže, ali je smanjena potrošnja vode i energije.

AllergyCare

Efikasno ispiranje
Temeljno ispiranje je mnogo efikasnije u uklanjanju ostataka deterdženata a sa njima i alergena koji lako mogu izazvati neprijatnu iritaciju na koži.

Perforacija

Voda se nežno raspršuje po bubnju
Male rupice sa prečnikom ne većim od 3 milimetra tretiraju vaš veš izuzetno nežno. pored efikasnog pranja, centrifugiranja i ispiranja one takođe sprečavaju oštećenje vašeg veša. Takođe, veličina, oblik i struktura rasporeda perforacije bubnja smanjuje potrošnju energije i vode.

3D rebra

Nežno mešanje veša
Talasasto 3D rebro veš nežno potiskuje ka zadnjem delu bubnja, odatle ga gura i podiže prema vrhu bubnja. Raspoređenost veša u bubnju je zato mnogo bolja, a takođe i delikatno i nežno "masiraju" vaš veš. Kroz otvore na površini rebra prska i dodatna voda , koja pomaže i poboljšava proces natapanja veša.

Zakošena 4D vrata

Uvek na pravom putu
Poboljšana patentirana staklena vrata mašine za pranje veša omogućava aktivno 4D kretanje veša prema središnjem delu bubnja, gde mu se pruža najbolji tretman i maksimalna nega i zaštita. Po završetku pranja je zato veš bolje opran i manje izgužvan, aparat je zahvaljujući optimalnoj raspoređenosti tiši i dugotrajniji.

Efikasan i okolini prihvatljiv PowerDrive motor

Sigurniji, tiši i efikasniji motor mašine za pranje veša.
Generacija mašina za pranje veša sa 1600 obrtaja centrifuge u minutu i punjenjem od 9 kg ima ugrađen izuzetno efikasan elektronski upravljan motor, koji je u svom radu u poređenju sa standardnim kolektorskim motorom pouzdaniji i izuzetno tih. Minimalna potrošnja električne energije i lakše preuzimanje većih opterećenja odražava se u njegovom dužem životnom veku. Motor je izuzetno efikasan, jer u najkraćem vremenu razvije najveću snagu okretanja.

TotalWeight kontrola

Superiorni rezultati pranja bez obzira na količinu veša
Senzor podešava sve parametra pranja shodno količini veša koja se nalazi u bubnju. Ovo omogućava optimalno korišćenje energije i vode, kraće pranje, omogućava i tihi i mirni rad mašine, i produžava njen životni vek. Puna korpa veša, biće oprana i mirisna.

StainExpert

Stručnjak koji se suočava sa mrljama
Za efikasno odstranjivanje fleka više nije potrebna visoka temperatura ili dodatno tretiranje veša pre pranja. Idealna kombinacija temperature, vremena i vode će automatski odstraniti četiri tipa najtvrdokornijih fleka: voće (narandže, paradajz sos); organske fleke (masnoće, puter, jaje, trava); vino (tamni voćni sokovi, boja); i kafa (čaj, jogurt, pasta, šminka). Funkcija StainExpert je dostupna u Superior liniji mašina za pranje veša.

Dugotrajni DuraHeat grejač

Siguran i izdržljiv grejač
Ovaj redizajnirani i poboljšani grejač sadrži sistem zaštite od pregrevanja. To produžava životni vek i rad mašine za pranja veša je sigurniji.

NightWash

Tiho pranje za nočne sate
Veš ćete lako, bez problema i tiho oprati i noću. Okretanje bubnja je sporije i nežnije, ovde pranje traje malo duže a vaš veš je perfektno čist.

BioWash

Pranje sa ekološkim deterdžentima
Savršeno rešenje za sve korisnike organskih sredstava za pranje veša kao što su lopte za pranje veša ili plod sapunksog drveta. KOmbinacija višeg nivoa vode , temperature do 90 °C, i brzog okretanja obezbeđuje optimalno korišćenje organskih deterdženata i čist veš.

MyFavourite

Najčešće korišćeni programi na dohvat ruke
Najčešće korišćene programe vaša mašina za pranje veša jednostavno može zapamtiti i oni će biti tako na raspolaganju za brzu upotrebu. memorišu se i sva dodatna podešavanja, kao što su promene temeperature pranja, brzine centrifuge ili pretpranje.

UltraWhite

Belo koje nikada neće postati sivo
Sintetičke tkanine, svila i najlon se lako oštete u mašinama za pranje veša. Zbog toga, razvijen je specijalni program kako bi se omogućilo pranje na nižim temperaturama i kako bi se očuvao kvalitet ovih delikatnih tkanina. Nežnije okrtanje bubnja sa većom količinom vode donosi perfektnu belinu na temperaturi od 30 °C. Za dodatnu svežinu preporučuje se korištenje specijalnih deterdženata.

PerfectBlack

Samo je jedna crna boja
Specijalni program pranja svih vrsta crnih tkanina je sa nežnim okretanjem u većoj količini vode veom aefikasan na temperaturi od 30 °C. Tako više nema potrebe za intezivnim okretajima i upotrebom agresivnih deterdženata, zbog kojih crn veš bledi i posivi. Za osetljiv crn veš se preporučuje upotreba namenskih specijalnih deterdženata.

AntiAllergy programi

Za posebnu zaštitu nežne dečije ili osetljive kože
AntiAllergy Cotton, Baby i AntiMites programi funkcionišu na višim temperaturama sa više vode i dodatnim ispiranjem. Deterdžent se zato efikasnije i bolje rastapa, a veš je izuzetno i temeljno ispran. Deterdžent za pranje, alergeni i grinje, koji prozrokuju iritaciju i neprijatnosti na osetljivoj ili posebno dečijoj koži, tako neće ostati na odeći, posteljini ili drugom vešu koji perete.

SportWash

Uvek sveža sportska odeća
Nežno okretanje veša u velikoj količini vode na 30 do 40 °C je idealno za pranje sintetičkih tkanina. Zato, će vaša sportska odeća uvek biti sveža i mirisna, spremna za nove sportske podvige.

Ručno pranje

Koristeći program “ručno pranje” u mašini možete prati i najosetljivije tkanine, koje ste do sada prali ručno. Zahvaljujući laganom ritmu pranja, temperaturi od 30°C i “nežnoj” centrifugi, veš ima vrhunski tretman.

QuickWash 17'

Brzo i sveže
Manje zaprljan veš može se jednostavno osvežiti za samo 17 minuta na temperaturi 30 °C. Zbog toga, uvek ćete imati spreman veš za oblačenje.

Friendly dizajn

Unapređen dizajn, lakše kontrola
Gorenje mašine za pranje veša su dizajnirane da budu funkcionalne i ergonomske, što čini njihovu upotrebu inspirativno jednostavnom. Upravljačka ploča je blago zakošena za 20° i veliki otvor vrata ima velikih 34 cm za lakše punjenje i pražnjenje mašine za pranje veša. Filter i dozirna posuda za deterdžent su takođe jednostavne za čišćenje.

SterilTub

Rešenje za prijatni miris opranog veša.
Ovaj program se brine da unutrašnjost mašine za pranje bude perfektno čista i sterilna, što omogućava prijatan miris veša. Pranje sa praškastim deterdžentom na nižoj temperaturi može dovesti do idealnih uslova za stvaranje bakterija koje u tom slučaju mogu proizvesti neprijatan miris veša. Funkcija SterilTub se koristi kada je bubanj prazan i eliminiše sve bakterije iz unutrašnjosti mašine.

A+++-20%

Sve mašine za pranje veša su visoko energetski efikasni. Ovo rangiranje u A+++-20% energetski razred troši 50% manje električne energije od mašina u A enetrgetskom razredu.

Child lock - Zaštita od malih znatiželjnih prstiju

Vrata se ne mogu otvoriti tokom procesa pranja. Za dodatnu sigurnost kontrolna ploča može biti zaključana jednostavnim pritiskom na dugme ili kombinacijom dva dugmeta.

AquaStop: efikasna zaštita od izlivanja

Sprečava mogućnost poplave.
Mašine za pranje veša Gorenje opremljene su s različitim sigurnosnim sistemima koji sprečavaju bilo kakvo izlivanje vode.

Potpuni Aqua Stop
Bolji modeli imaju na dnu mašine za pranje veša poseban senzor, koji u slučaju bilo kakvog neželjenog curenja vode odmah pokrene zatvaranje električnog ventila u dovodnoj cevi i s tim prekida dovod vode u aparat. Automatski aktivira i pumpu za izbacivanje vode.

Aqua Stop
Modeli su opremljeni posebnim mehaničkim sistemom koji u slučaju oštećenja unutrašnje dovodnog creva, prekine dovod vode u aparat.

Zaštita od izlivanja
Ako ventil za dovod vode ne radi ispravno ili je količina vode u mašini prevelika ili je zbog bilo kojeg drugog razloga nivo vode u mašini previsok, uključi se pumpa koja izbaci vodu iz kade. Izbacivanje vode traje sve dok se ne dostigne optimalni nivo vode za odabrani program.

Pocinkovano kućište

Kvalitetnom zaštitom do dugovečnog aparata. Gorenje mašine su slične automobilima, zaštićene su sa okolini prihvatljivim materijalima. Izdržljivost aparata i kvalitetna zašita od korozije su zagarantovani.

SuperSilent

Kvalitetan pogonski slkop i izolacija omogućavaju SensoCare mašinama za pranje veša da rade tiho. Čak i pri najvećim obrtajim acentrifuge, neće biti glasnija od buke normalnog razgovora. Najbolji modeli dostižu tih rad.