zatvori
...

Karakteristike šporeta

Wok Gorionik

Izvorni azijski ukus, kod kuće
Gorionik za wok dostiže visoku temperaturu veoma brzo, što azijsku kuhinju čini svakome lako dostupnom.

BoilControl

Kipljenje postaje zaboravljeni problem
S ciljem da još više poboljšamo sigurnost, vreme za neprekidan rad je ograničeno. Kada se vremenski limit dosegne, ploča će se automatski isključiti.

HomeMade shape

Sve prednosti pečenja kao u pećima na drva
Karakteristični zaobljeni oblik je jedna od najznačajnijih karakteristika Gorenje rerni. Inspirisana tradicionalnim pećima na drva, omogućava da se topli vazduh kreće slobodno. Pošto se hrana zagreva ravnomerno i sa svih strana, i uvek je izuzetno pečena: hrskava spolja i sočna iznutra. U kombinaciji sa ventilacijskim sistemom MultiFlow 360˚, omogućava pečenje na svih 5 nivoa istovremeno.

Plinska ploča za kuvanje

Inovativan dizajn Gorenje gorionika plinske ploče optimizuje plamen i omogućava brže kuvanje uz potpunu efikasnost korištenja plina. Mešavina plina i vazduha je blizu optimalnog nivoa u poređenju sa konvencionalnim gorionicima koji su pre korišćeni, a potrošnja plina i kontrola plamena je značajno poboljšana.

Indukcijske ploče za kuvanje

Indukcijske ploče za kuvanje zagrevaju dvostruko brže od plinskih ploča za kuvanje, što ih čini u poređenju mnogo ekonomičnijim i sigurnijim. Indukcijska ploča zagreva samo dno posude dok ostatak površine ploče ostaje hladan i siguran za dodirivanje. Temperatura se podešava odmah, jednostavnim dodirom, što sprečava opasnost od kipljenja. Sa ovom pločom za kuvanje, topljenje čokolade, priprema sofisticiranih soseva i ostale temperaturno osetljive majstorije postaju jednostavan zadatak.

Reduktor za kafu

Napravljene za jutarnje rituale
Gorenje plinske ploče sadrže izuzetno praktičan reduktor za kafu koji je idealan za posude sa malim prečnikom.

StayWarm

Jelo ostaje perfektno i za one koji dođu kasnije
Funkcija StayWarm održava hranu na konstantnoj temperaturi 70˚C do vremena kada je predviđeno posluživanje jela. Hrana zadržava svoje originalne ukuse i temperaturu sve do posluživanja.

Dvostruke, trostruke ili ovalne grejne površine

Dvostruki ili trostruki kružni grejač omogućava vašoj ploči da precizno adaptira površinu zagrevanja posudi koja se zagreva. Ovalna grejna površina je idealna spremanje velikih komada mesa ili ribe. Jednostavnim uključenjem dodatnih prstenova, možete povećati površinu koja se zagreva po vašoj potrebi, čime ćete uštedeti energiju i skratiti vreme.

SilverMatte

Izuzetno otporna i glatka zaštita
Kvalitet emajla i vrsta su izuzetno važni za rernu i njen rad. SilverMatte je izuzetno otporan i snažan materijal koji može izdržati ekstremno visoke temperature. Bez mikro pora, prekriva površinu unutar rerne i plehove, što ih čini otpornima na najviše temperature. Trostruki sloj unutrašnjeg dela podržava temperaturnu refleksiju i omogućava dodatnu izolaciju. Zbog toga, unutrašnjost rerne ostaje sterilna i sigurna.

AquaClean

Jednostavno uobičajeno čišćenje
Zahvaljujući potpuno novom emajlu u svim linijama novih Gorenje rerni, AquaClean funkcija je značajno poboljšana. AquaClean nudi odličnu pomoć u čišćenju unutrašnjosti rerne. Sve što je potrebno jeste da sipate pola litra vode u posudu za pečenje i uključite AquaClean funkciju nakon svakog pečenja. U samo 30 minuta, rezultati su vidljivi na čitavoj površini i na plehovima za pečenje. Mrlje i masnoća će omekšati i mogu se obrisati mnogo jednostavnije, kako bi rerna ostala čista.

CataClean

Površina koja ne podnosi zaprljanja
Katalitičko čišćenje predstavlja odličnu pomoć u održavanju rerne. Kada rerna dostigne temperaturu 85 ˚C ili više tokom procesa pečenja, katalitički paneli automatski počinju da apsorbuju masnoću i nečistoće.

SuperSize

Spremni za pripremu velikih količina
Posude za pečenje širine 46 cm se mogu koristiti zbog upotrebe cele širine rerne i veće zapremine. Na svakom nivou za pečenje ima više mesta, a savremena tehnologija se pobrinula da hrana bude ravnomerno pečena na svim nivoima.

BigSpace, velika zapremina rerne

Čak 65-litarska korisna zapremina rerne svrstava rerne Gorenje među najveće na tržištu! U rerni sa takvom zapreminom možete da pripremite bez problema i ćurana teškog 7 kilograma. Uprkos izuzetnoj veličini, rerna zbog efikasnog konstrukcijskog rešenja još uvek spada u energetsku klasu A i u među najštedljivije na tržištu. Idealna je za još veća porodična okupljanja i susrete sa prijateljima u vašoj kući!

OpenView, odlična preglednost

Kod određenih modela super velika zapremina rerne je dodatno unapređena sa dvostrukim osvetljenjem. Opremljena sa potpuno staklenim vratima osigurava značajno bolju preglednost unutrašnjosti, omogućavajući vam da jednostavno nadzirete proces spremanja jela sa sigurne udaljenosti.

PerfectGrill

Spolja hrskava, iznutra mekana hrana
Najbolji rezultati pečenja su postignuti sa kombinacijom velikog i malog grejača koji je pozicioniran unutar većeg. Pametno pozicioniranje grejača omogućava optimalnu distribuciju toplote i omogućava odlične rezultate pečenja svaki put, tako da je hrana hrskava spolja i mekana unutra. Razvnovrsna kombinacija grejača može koristiti unutrašnji ili spoljni grejač, ili oba istovremeno. Napredne modele karakteriše grejač koji se može lako oboriti i spustiti, što omogućava jednostavno održavanje i čišćenje.

Pečenje na više nivoa

Izborom rerne Gorenje, moći ćete da prilikom pečenja sitnog peciva istovremeno koristite čak tri nivoa. Ravnomerno i brzo raspoređivanje toplote omogućava ventilator na zadnjem zidu rerne. Efikasnije kruženje toplog vazduha obezbeđuje odlične rezultate pečenja, a istovremeno štedi vreme i energiju.

Duboki XXL pleh za pečenje

Više stranice ovog dubokog pleha za pečenje obložene SilverMatte emajlom sprečavaju da masnoća prska i zagori na unutrašnjim zidovima rerne.

XXL fioka za ostavu

Pojedini modeli šporeta dolaze sa specijalnom velikom i dubokom fiokom za čuvanje većih posuda ili pribora za kuvanje. Ova fioka ima teleskopske vođice za lakše korišćenje.

MeatProbe

Idealno pečeno, svaki put
Proces kuvanja je kontrolisan merenjem temperature unutar mesa. Poseban alarm vas obavesti kada je kuvanje završeno. Ova karakteristika je posebno korisna prilikom pripreme većih komada mesa.

DirecTOUCH, perfektni rezultati na vrhovima vaših prstiju

Ovaj inovativni patentirani elektronski programski modul je praktično revolucionarni ekran sa upravljanjem na dodir nove generacije Gorenje ploča i ugradnih rerni. Tri jednostavna koraka je sve što je potrebno – kuvanje nikad nije bilo jednostavnije! Nakon uključenja rerne, odaberite dodirom simbol koji prikazuje vrstu jela koju želite da spremate, onda pritisnite “Start”. Brojni predhodno definisani programi pečenja automatski će podesiti pravu kombinaciju grejnih elemenata, temperature i vremena spremanja. Veliki i jasno prepoznatljivi simboli čine rernu jednostavnom za upotrebu ali i ostavljaju mogućnost i slobodu da sva podešavanja (grejači, temperatura, vreme spremanja, sonda za meso) korigujete prema svojoj želji i iskustvima. Vaše omiljeno podešavanje se može memorisati i jednostavno izabrati kada koristite rernu sledeći put. Sigurnosno zaključavanje je dodatna prednost elektronskog programskog modula jer sprečava neovlašćene korekcije već odabranih funkcija i obezbeđuje dodatnu zaštitu od povreda.

IconTouch

IconTouch omogućava upravljanje vašom rernom dodirivanjem ekrana korišćenjem ergonomski dizajniranim dugmadima.

DC+ System

Efikasno upravljenje toplotom
Sistem DynamiCooling+ efikasno hladi prostor u koji je ugrađena rerna i sprečava štetu koju može napraviti visoka temperatura. Nakon što kuvanje ili pečenje završi, toplotni senzor hladi spoljne strane rerne, dok se temperatura ne smanji do 60˚C. Ovo je posebno korisno za one rerne sa pirolitičkim čišćenjem, koje rade na ekstremno visokim temperaturama. Dinamički sistem hlađenja radi dok je rerna uključena, dok DynamiCooling+ System je aktivan i nakon što se rerna isključi.

ChildLock

Kuhinja kao sigurna zona
Funkcija zaključava upravljačku ploču i sprečava resetovanje svih parametara, tako da je sigurno za decu ukoliko ih ostavite bez nadzora u kuhinji.

Glatka vrata rerne za lakše čišćenje

Jednostavna za skidanje vrata rerne su bez udubljenja ili prevoja u kojima bi se mogla nakupljati nečistoća, što čišćenje čini jednostavnim i brzim.

Fioka za ostavu

Većina šporeta dolazi sa zgodnom fiokom sa dovoljno prostora za čuvanje plehova i posuda za pečenje i drugih pomagala u kuhanju.