zatvori
...
OTKRIJTE SVE PREDNOSTI
Pregledajte sjajne funkcije i mogućnosti Oil Press-a, koji vam omogućuje bezbrižnu upotrebu i vrhunske rezultate.
UPOZNAJTE OP650W Zatvoriti
30-minutni ciklus
Više
Spirala
Više
No-stop funkcija
Više
Bezbednost na prvom mestu
Više
Dve posude
Više
Hladno ceđenje
Više
Levak
Više
Gumene nogice
Više
30-minutni ciklus
Oil press može neprekidno da radi 30 minuta. To znači da je vaš jedini zadatak da za to vreme obezbedite da posuda sa sastojcima bude puna, kao i da u posudama za ulje i za suvi proizvod ima dovoljno mesta. To znači da ćete biti slobodni da se bavite drugim stvarima za vreme hladnog ceđenja.
Spirala
Ulje se izvlači iz semenki i orašastih plodova uz pomoć rotirajuće spirale, koja melje sastojke i odvaja ulje od suvih ostataka. Spirala je napravljena od izuzetno solidnog nerđajućeg čelika, i veoma je laka za čišćenje. Umesto ispiranja pod tekućom vodom, metalni deo se jednostavno može obrisati suvom kuhinjskom krpom.
No-stop funkcija
Oil Press poseduje funkciju koja omogućava da se rotacija spirale jednostavno obrne u suprotnom smeru, da bi se iščistili eventualno zaglavljeni delići semenki i orašastih proizvoda. Nećete morati da zbog čišćenja praznite ili rastavljate aparat, dok će sastojci uvek biti u potpunosti iskorišteni.
Bezbednost na prvom mestu
Aparat će raditi iskljućivo pod uslovom da je poklopac na posudi za sastojke čvrsto i pravilno zatvoren. Još jedna bezbednosna funkcija jeste automatsko gašenje aparata u slučaju pregrevanja, ili ako je posuda za sastojke prazna.
Dve posude
Sa aparatom se dobijaju dve posude: manja koja služi za odvajanje ulja, sa filterom koji zadržava svu čvrstu materiju da ne bi dospela u ulje, i veća koja služi za suvu materiju. Posude su napravljene od izdržljivog materijala bez BPA.
Hladno ceđenje
Kod hladnog ceđenja temperatura ulja se zadržava ispod 49°C, što dozvoljava da ulje zadrži vitamine i minerale koji bi inače bili uništeni kada bi bili izloženi većoj temperaturi. Tehnologija hladnog ceđenja zagreva sastojke samo do temperature na kojoj je moguća ekstrakcija ulja. Ulja dobijena hladnim ceđenjem se čuvaju u posudama od zatamnjenog materijala i na hladnom mestu, jer su ovakva ulja, u odnosu na ona koja su industrijski procesovana, osetljivija na svetlost i brže gube hranljive sastojke i karakterističnu aromu ako se izlože sobnoj temperaturi.
Levak
Levak se nalazi iznad spirale, i precizno usmerava sastojke u aparat, što znači da ne morate da brinete da li ste dodali premalo ili previše sastojaka. Levak ima kapacitet od 700ml, i može se lako skinuti sa aparata i očistiti pod mlazom mlake vode.
Gumene nogice
Možete biti sigurni da se aparat neće pomerati po površini kuhinjskog elementa u toku ceđenja. Gumene nogice na dnu aparata omogućuju čvrsto prianjanje i stabilnost, što znači da je korišćenje bezbedno, bez neprijatnih iznenađenja.
30-minutni ciklus
Spirala
No-stop funkcija
Bezbednost na prvom mestu
Dve posude
Hladno ceđenje
Levak
Gumene nogice
TAJNA HLADNOG CEĐENJA
Naučite više o prednostima hladno ceđenog ulja, pozitivnom uticaju koji ima na zdravlje i sastojci sa kojima se dobija najbolje ulje, napravljeno u Vašoj, domaćoj proizvodnji.
POGLEDAJTE PREPORUKE Zatvoriti

ŠTA SVE TREBA DA ZNATE PRE NEGO ŠTO POČNETE SA CEĐENJEM ULJA

KORISTITE SUVE SASTOJKE

Preporučuje se da se koriste sastojci sa najviše 10% vlage, obzirom da voda sprečava postizanje najoptimalnijih rezultata u procesu ceđenja. Jedno od rešenja ukoliko imate vlažnije sastojke je da ih tostirate ili isušite u rerni na oko 30 minuta.
Više informacija
Manje informacija

PUSTITE ULJE DA OSTOJI NEKOLIKO MINUTA

Sveže hladno ceđenom ulju treba malo vremena da se razbistri. Pena na površini neposredno nakon ceđenja je uobičajena pojava.

DRŽITE ULJE U FLAŠAMA OD ZATAMNJENOG STAKLA

Hladno ceđeno ulje treba držati u flašama od zatamnjenog stakla, i na temperaturi ispod 20 stepeni Celzijusa.

KOLIČINA ULJA MOŽE DA VARIRA

Količina ulja koja se ekstraktuje ceđenjem zavisi od sastojaka, vlažnosti i brzine ceđenja.
BON APPÉTIT!
Sveže i zdravo hladno ceđeno ulje. Iskombinujte sastojke i istražite nove ukuse. Evo nekoliko ideja.
IDITE NA RECEPTE Zatvoriti

Namaz od suncokretovih semenki

Namaz od suncokretovih semenki

Sastojci

Sastojci, za 4 osobe

  • 150g suncokretovih semenki
  • 2 čena belog luka
  • 40 ml hladno ceđenog suncokretovog ulja
  • prstohvat soli
  • 2 kašike limunovog soka
  • sveži ili osušen peršun

Priprema

1 Potpite suncokretove semenke na 24 sata.
2 Sameljite ih i dodajte beli luk.
3 Sipajte suncokretovo ulje i limunov sok, i začinite po ukusu.
4 Dodajte sveži ili sušen peršun.
5 Sameljite u glatku masu i poslužite.

Slatka kaša od prosa

Slatka kaša od prosa

Sastojci

Sastojci, za 4 osobe

  • 100g kaše (ili cicvare) od prosa
  • 1 jabuka
  • 1 banana
  • 500ml soka od jabuke
  • kašičica cimeta
  • prstohvat vanilinog šećera
  • suvo grožđe
  • kašičica hladno ceđenog ulja od oraha

Priprema

1 Kuvajte jašu u jabukovom soku.
2 Iseckajte jabuku i bananu u komadiće.
3 Dodajte suvo grožđe, cimet i vanilin šećer.
4 Sipajte ulje od oraha preho kaše.
5 Promešajte i poslužite toplo.

Dresing za riblji filet

Dresing za riblji filet

Sastojci

Sastojci, za 4 osobe

  • 1 luk
  • 2 rotkvice
  • 2 kašike belog vinskog sirćeta
  • 5 kašika hladno ceđenog ulja od oraha
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica meda
  • so, biber

Priprema

1 Iseckajte luk i rotkvice.
2 U činiji, pomešajte sirće, limunov sok, senf i med.
3 Dodajte ulje od oraha i umešajte ga žicom za mućenje dok se ne sjedini sa smesom.
4 Začinite po ukusu.
5 Dodajte iseckano povrće.
6 Servirajte sa pečenim ribljim filetom.

Namaz od švapskog sira

Namaz od švapskog sira

Sastojci

Sastojci, za 4 osobe

  • 250g švapskog sira
  • 1 praziluk
  • biber
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašičice limunovog soka
  • 2 kašike hladno ceđenog ulja od semenki bundeve

Priprema

1 Sitno iseckajte praziluk i beli luk, pa ih na brzinu ispržite.
2 Dodajte švapski sir i pavlaku.
3 Začinite po ukusu i dodajte ulje od semenki bundeve.
4 Dodajte malo oštrine ukusu sa limunovim sokom.
5 Promešajte i poslužite sa tostiranim hlebom.

Majonez

Majonez

Sastojci

Sastojci, za 4 osobe

  • prstohvat soli
  • 2 žumanca
  • 250ml hladno ceđenog suncokretovog ulja
  • 2 kašičice limunovog soka
  • kašičica belog bibera

Priprema

1 Neka svi sastojci budu na sobnoj temperaturi.
2 Odvojite žumanca od belanaca.
3 Dodajte so žumancima, i umutite ih ručno ili mikserom dok ne dobijete glatku smesu.
4 Dodajte malo po malo ulja dok konstantno i ujednačeno mešate.
5 Nastavite mešanje dok se masa ne zgusne.
6 Dodajte biber i limunov sok, pa ih umešajte.

Kineski rezanci sa kikiriki puterom

Kineski rezanci sa kikiriki puterom

Sastojci

Sastojci, za 4 osobe

  • 200g kineskih rezanaca (staklenih nudli)
  • 200g šargarepe
  • 1 komad pilećih grudi
  • 200g svežeg kupusa
  • 1 šolja soja sosa
  • 1 kašičica rendanog đumbira
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašičice kikiriki putera
  • 1 šolja hladno ceđenog ulja od kikirikija

Priprema

1 Iseckajte povrće i na brzinu ih ispržite ih (ukoliko je pri ruci, koristite vok za prženje).
2 Iseckajte meso na tanke komade i marinirajte ga u soja sosu sa dodatim uljem od kikirikija.
3 Kratko zapecite meso i dodajte isitnjeni beli luk i đumbir.
4 Dodajte vodu i soja sos.
5 Izlomite i dodajte kineske rezance. Kuvajte dok ne omekšaju.
6 Na kraju, umešajte kikiriki puter, i poslužite.

Detoks smuti

Detoks smuti

Sastojci

Sastojci, za 4 osobe

  • 2 banane
  • 8 kašika hladno ceđenog ulja od semena konoplje
  • 1 voćni jogurt od sojinog mlega
  • 1 jabuka
  • 3 šake listova spanaća
  • 1 šaka grožđa bez semenki

Priprema

1 Iseckajte banane i povadite semenke iz grožđa.
2 Oljuštite jabuku i povadite semenke.
3 Izblendirajte voće u blenderu i dodajte ostale sastojke.

Japanski dresing za salatu od vasabija i belog luka

Japanski dresing za salatu od vasabija i belog luka

Sastojci

Sastojci, za 4 osobe

  • 1 čen belog luka
  • 3 kašike japanskog soja sosa
  • 1 kašika hladno ceđenog susamovog ulja
  • 1 kašika vasabija
  • 3 kašike pirinčanog sirća

Priprema

1 Sitno iseckajte beli luk.
2 U činiji, pomešajte luk sa soja sosom i susamovim uljem.
3 Dodajte vasabi i pirinčano sirće i dobro promešajte.
4 Ostavite da odstoji 15 minuta.
5 Poslužite sa salatom od hladnih nudli, crnog pasulja i graška/boranije.

Piling lica

Piling lica

Sastojci

  • 1 kašika hladno ceđenog bademovog ulja
  • kašičica fino mlevene morske soli

Priprema

1 Umešajte morsku so u bademovo ulje.
2 Nanesite na lice i lagano masirajte.
3 Ostavite da deluje 3 minuta.
4 Isperite mlakom vodom.
Kombinacija bademovog ulja i morske soli pomaže regeneraciju kože i ima antiseptičko dejstvo.

Hranljiva maska za lice sa medom i bademom

Hranljiva maska za lice sa medom i bademom

Sastojci

  • 3 kašike punomasnog mleka
  • ½ kašičice hladno ceđenog bademovog ulja
  • ½ kašičice mlevenih badema

Priprema

1 Mešajte sastojke dok ne dobijete gustu i glatku smesu.
2 Nanesite smesu na čisto lice.
3 Dok nanosite, lagano masirajte kružnim pokretima.
4 Ostavite masku da deluje 15 minuta.
5 Isperite mlakom vodom.
Namaz od suncokretovih semenki
Slatka kaša od prosa
Dresing za riblji filet
Namaz od švapskog sira
Majonez
Kineski rezanci sa kikiriki puterom
Detoks smuti
Japanski dresing za salatu od vasabija i belog luka
Piling lica
Hranljiva maska za lice sa medom i bademom
POBOLJŠAJTE ZDRAVLJE, LEPOTU I KULINARSTVO!
Otkrijte kako prirodna ulja mogu oplemeniti vašu svakodnevicu.
KOJE SU PREDNOSTI PRIRODNIH ULJA? Zatvoriti

Ulje od semenki bundeve

Ulje od semenki bundeve

Priprema

Sadrži trigliceride i fitosterole, koji su bogati proteinima, mineralima, nezasićenim masnim kiselinama, i vitaminima A, E, C i K.

ZDRAVSTVENI BENEFITI

  • Olakšava probleme sa uvećanom prostatom
  • Pomaže varenje
  • Ubrzava rad stomaka
  • Poboljšava imunitet
  • Pozitivno utiče na raspoloženje
  • Smanjuje loš holesterol

KUVANJE

  • Koristi se za soseve;
  • prelive;
  • namaze;
  • peciva,
  • ili kao preliv za čokoladni sladoled.

NEGA TELA

  • Pospešuje prirodni izgled kože.
  • Sprečava gubitak kose.
  • Sadržaj je priložen isključivo u cilju opšteg informisanja. Savetujemo da se konsultujete sa profesionalnim nutricionistom pre upotrebe.

Ulje od susama

Ulje od susama

Priprema

Bogato je aminokiselinama, vitaminima A, B i E, kalcijumom, magnezijumom i fosforom.

ZDRAVSTVENI BENEFITI

  • Poboljšava krvnu sliku
  • Sprečava obolenja slezine
  • Deluje kao blagi laksativ
  • Usporava procese starenja, sedenje kose i pojavu demencije

KUVANJE

  • Kineska kuhinja
  • Vegetarijanska kuhinja
  • Spravljanje mesa
  • Ide dobro uz pastu
  • Dobro za kuvanje mahunastog povrća
  • Dresing za salatu

NEGA TELA

  • Koristiti razređeno ulje (20%) da ublažite reumu i obolenja kože.
  • Naneti ulje dužinom vlasi kose, pa kosu umotati u topao peškir. Isprati vodom nakon jednog sata.
  • Nanesite tanak sloj ulja pre odlaska u krevet.

Ulje od lanenog semena

Ulje od lanenog semena

Priprema

Odličan izvor omega-3 masnih kiselina (sadržaj do 60%) i omega-6 masnih kiselina, sa idealnim odnosom između dve masne kiseline od 1:4.

ZDRAVSTVENI BENEFITI

  • Reguliše varenje
  • Smanjuje nadutost i gasove
  • Umiruje gorušicu
  • Smanjuje krvni pritisak

KUVANJE

  • Dresing za salate i sveže povrće
  • Dresing za kuvana jela
  • Dresing za salate
  • Jela od svežeg povrća

NEGA TELA

  • Pomaže u otklanjanju mitisera i staračkih pega
  • Za održavanje sjaja kose i zaštitu od toplote preporučuje se nanošenje ulja na kosu i ispiranje nakon jednog sata.

Ulje od kikirikija

Ulje od kikirikija

Priprema

Izvor važnih masnih kiselina, vitamina B i E, kalcijuma, kalijuma, proteina i vlakana.

ZDRAVSTVENI BENEFITI

  • Sprečava ili umiruje kardiovaskularna obolenja
  • Umanjuje udeo lošeg holesterola u krvi
  • Pomaže u sprečavanju infarkta i šloga

KUVANJE

  • Sveža i Azijatska jela pravljena u voku
  • Nadevi za salate
  • Vegetarijanska kuhinja
  • Peciva
  • Sve vrste mesa, uključujući i za prženje

NEGA TELA

  • Melem za kožu - UV zaštita
  • Jača kosu
  • Stimuliše rad reproduktivnih žlezda

Bademovo ulje

Bademovo ulje

Priprema

Odličan izvor vitamina A, B i E, minerala, kao i omega-3 i omega-6 masnih kiselina.

ZDRAVSTVENI BENEFITI

  • Olakšava simptome zapalenja plućne maramice
  • Olakšava bol kod stomačnih grčeva
  • Pospešuje varenje

KUVANJE

  • Topla i hladna jela
  • Salate
  • Deserti
  • Hrana za bebe

NEGA TELA

  • Uklanjanje šminke; vraća prirodnu vlažnost koži; leči ispucalu kožu; umiruje i otklanja upale
  • Pomaže oporavak suve i oštećene kose
  • Jača nokte i trepavice, omekšava otvrdnulu kožu, sprečava pojavu strija
  • Zbog sporog upijanja pogodno za korišćenje kao ulje za masažu; korisno i za aromaterapiju.

Ulje od oraha

Ulje od oraha

Priprema

Bogato omega-3 masnim kiselinama, proteinima, ugljenim hidratima, mineralima i vitaminima - pogotovo A, B, C i E

ZDRAVSTVENI BENEFITI

  • Pročišćava krv i sprečava stvaranje viška kiseline u utrobi
  • Reguliše nivo stomačne kiseline u telu
  • Pruža olakšanje od hroničnog bronhitisa
  • Olakšava simptome reume
  • Štiti krvne sudove od starenja i krtosti
  • Stimuliše rad moždanih ćelija

KUVANJE

  • Salate, meso, pasta, peciva, ili sosevi

NEGA TELA

  • Uklanjanje šminke; vraća prirodnu vlažnost koži; leči ispucalu kožu; umiruje i otklanja upale
  • Pomaže oporavak suve i oštećene kose

Suncokretovo ulje

Suncokretovo ulje

Priprema

Sadrži nezasićene masne kiseline, vitamine A, E i D, kao i kalcijum, magnezijum, fosfor, i lecitin

ZDRAVSTVENI BENEFITI

  • Snižava nivo holesterola u krvi
  • Sprečava kardiovaskularna obolenja
  • Pospešuje varenje
  • Ubrzava zalečivanje rana na koži, i čini kožu vlažnijom i elastičnijom

KUVANJE

  • Salate i marinade
  • Kuvanje, pečenje, prženje itd.

NEGA TELA

  • Kao ulje za masažu, čini kožu vlažnijom i mekšom
  • Stimuliše imunitet i poboljšava cirkulaciju
Ulje od semenki bundeve
Ulje od susama
Ulje od lanenog semena
Ulje od kikirikija
Bademovo ulje
Ulje od oraha
Suncokretovo ulje

Modeli