zatvori
...

Gorenje designed by Karim Rashid

Jedinstvo minimalizma i boje. Jednostavnosti i smelosti. Funkcionalnosti i interaktivnosti.

Savremena kolekcija prepoznatljiva po dinamičnom dizajnu, zaobljenim linijama i površinama od visokokvalitetnog aluminijuma. Inovativni dizajn uz integraciju novih tehnologija ima neodoljiv efekat naglašen koloritom i prilagodljivošću.

Zanosna svetlost LED vertikale pruža jedinstven ambijentalni ugođaj. Nežan dodir prstom je dovoljan da oboji vaš svet u neku od sedam nijansi. Samo za tren, ili na duže.

Karim Rashid - svetska ikona savremenog dizajniranja

Njujorčanin Karim Rashid je jedan od najproduktivnijih dizajnera svoje generacije. Da važi za živu legendu, govore sledeće činjenice: više od 3.000 Karimovih dizajnerskih ideja našlo je put do serijske proizvodnje, uz više od 300 nagrada za industrijski dizajn - radio je u više od 35 država širom sveta... Njegov dizajnerski talenat ne poznaje granice, obzirom da ga je već primenio na najrazličitijim oblastima: nameštaj, arhitektura, osvetljenje, pribor za jelo... Toj grupi su se sada pridružili i aparati za domaćinstvo.

Višestruko nagrađivani industrijski dizajner kreirao je proizvode za preko sto klijenata širom sveta, uključujući i zvučna imena: Alessi, Artemide, Audi, Bozart, Cappellini, Estée Lauder, Giorgio Armani, Issey Miyake, Kenzo, Prada, Sony, Toyota i Umbra, su samo neki od njih. Karim Rashid je više puta dobio nagrade Red Dot Award, Chicago Athenaeum Good Design Award, I. D. Magazine Annual Design Review, IDSA Industrial Design Excellence Award, kao i brojne druge.

Tehnologija MoodLite

Dodir svetlosti i boja. Svaki dan iznova. I svaki dan drugačije. U vaš prostor se uliva igra boja,  beskrajna sloboda inspiracije i emocija u svakom trenutku. 6 boja za 6 raspoloženja. 6 boja za 6 dana, ili za kombinovanje svaki dan. Nemojte se prilagođavati trenutku - neka se trenutak oblikuje vašim željama.

BabyPink, HotPink, DeepPurple, SkyBlue, LimeGreen, JuicyOrange. Vaš dom može biti drugačiji. Svakog dana i svakog trenutka. Zato što ste i vi drugačiji.

Estetika, kao i funkcionalnost. Tehnologija MoodLite ne stvara samo svetlosnu kulu boje. Kada se aktivira, pruža uvid u unutrašnjost, dok crvena nijansa upozorava na visoku temperaturu rerne. Svetlosni snop u boji istovremeno deluje  kao estetska forma i inovativna funkcija.

BabyPink

BabyPink navodi na osećaj nežnosti, umiljatosti, ženstvenosti, dobrih vibracija i pozitivnih emocija. Pravi je izbor za romantično i nežno veče udvoje kada se predajete slatkom uživanju

HotPink

HotPink je boja čulnih nadražaja, razigrana i veoma energična - pravi izbor za živahnu zabavu sa prijateljima. Uzbudljiva je, vrela, koketna, i pre svega, otvara apetit. U ambijentu koji je osvetljen nijansom HotPink, uživaćete u koktelima i ukusnim malim zalogajima.

DeepPurple

DeepPurple priziva osećanja duhovnosti, raskoši, obilja, moći i preobražaja. Predstavlja kvalitet i savršenstvo. Ima prepoznatljiv značaj – ženstvena je i tiha, nadražuje čulo mirisa i slatkog je ukusa. Dama koja želi da provede prijatne trenutke sa svojim prijateljicama, izabraće čarobnu atmosferu koju dočarava DeepPurple i jednostavno uživati...

SkyBlue

SkyBlue simbolizuje sigurnost, poverenje, pouzdanost, vernost, pripadnost i dostojanstvo. Plava je duhovna boja koja smiruje i puni prostor spokojnošću. Ona je kao dodir svežine. Kada želite da se opustite, sami sa sobom, izaberite plavi ambijent, jer će vas plava boja umiriti i podstaći ujednačenije disanje. Uživajte u voćnim i slatkim jelima i kulinarskim majstorstvima jer će plava razbuditi vaše čulo mirisa.

LimeGreen

LimeGreen je idealna boja za ambijent iščekivanja i dodira. Zelena je pogodna za stvaranje opuštajuće atmosfere jer umiruje i čini disanje dublji, usporavajući izlučivanje hormona stresa, što vam pomaže da se relaksirate. Kada želite da se opustite u društvu prijatelja, možda uz lagan obrok, zelena će biti najbolji izbor jer smiruje čulo mirisa, dok budi ostala čula.

JuicyOrange

JuicyOrange aludira na razigranost, uživanje, usihićenje, radost, emotivne vibracije i ambicioznost. Narandžasta će vas uviti u topao, siguran i poznat zagrljaj. Budi apetit i pogodna je za večere, jer je boja zalaska sunca. Spada među najomiljenije u svakom domu jer budi osećaj topline i smanjuje osetljivost na bol.

Galerija