zatvori
...

Gorenje designed by Karim Rashid

Fuzija minimalizma i boja. Čistoće i smelosti. Funkcionalnosti i interaktivnosti.

Savremena kolekcija, prepoznatljiva po dinamičnom dizajnu, zaobljenim linijama i površinama od visokokvalitetnog aluminijuma. Inovativno dizajniranje i integracija novih tehnologija koje su sasvim ubedljive svojim koloritom i prilagodljivošću.

Magična svetlost vertikalne svetlosne linije LED pruža individualno iskustvo prostora. Samo jednim nežnim dodirom boji vaš svet u jedan od sedam nijansi u boji. Duže ili samo za momenat.

Karim Rashid - svetska ikona savremenog dizajniranja

Njujorčanin Karim Rashid je jedan od najplodnijih dizajnera svoje generacije. O tome da važi za živu legendu, govore sledeće činjenice: više od 3.000 njegovih dizajnerskih ideja našlo je put do serijske proizvodnje; više od 300 je bilo nagrađeno; radio je u više od 35 država širom sveta... Njegov dizajnerski talenat ne poznaje žanrovske granice jer ga je već primenio na najrazličitijim područjima: nameštaj, arhitektura, osvetljenje, pribor za jelo... Ovome su se sada pridružili i aparati za domaćinstvo.

Mnogonagrađivani industrijski dizajner je u svojim projektima dizajnirao proizvode za više od sto naručilaca iz celog sveta, uključujući nadasve zvučna imena: Alessi, Artemide, Audi, Bozart, Cappellini, Estée Lauder, Giorgio Armani, Issey Miyake, Kenzo, Prada, Sony, Toyota i Umbra, ukoliko nabrojimo samo najprestižnije. karim Rashid je više puta dobio nagrade Red Dot Award, Chicago Athenaeum Good Design Award, I. D. Magazine Annual Design Review, IDSA Industrial Design Excellence Award i brojne druge.

Tehnologija MoodLite

Dodir svetlosti i boja. Svaki dan iznova. I svaki dan drugačije.

Dodir svetlosti i boje. Dan za danom, ali svaki drugačiji. Omogućuje igru boja, i beskrajnu slobodu inspiracije i emocija u svakom trenutku. 6 boja za 6 raspoloženja. 6 boja za 6 dana, ili za svaki pojedinačni dan. Ne prilagođavajte se trenutku - neka se trenutak oblikuje prema vašim željama.

BabyPink, HotPink, DeepPurple, SkyBlue, LimeGreen, JuicyOrange. Vaš dom može biti drugačiji. Svaki dan i svaki trenutak. Zato što ste i vi drugačiji i nikada niste isti.

Ne samo estetika, već i funkcionalnost. Tehnologija MoodLite ne stvara samo svetlosne kulise u boji u određenoj nijansi. Prilikom aktiviranja pruža uvid u unutrašnjost, a crvenom nijansom upozorava na visoku temperaturu rerne. Svetlosni snop u boji deluje istovremeno kao estetska forma i inovativna funkcija.

BabyPink

BabyPink nagoveštava osećaje nežnosti, miline, slatkoće, ženstvenosti, dobrog osećanja i pozitivnih emocija. Pravi je izbor za romantično i nežno veče u dvoje kada se predajete slatkom uživanju

HotPink

HotPink je čulna boja, rauigrana i veoma energična - pravi izbor za živahnu zabavu sa prijateljima. Uzbudljiva je, vrela, koketna, pre svega, otvara apetit. U ambijentu koji je osvetljen nijansom HotPink, uživaćete u koktelima i ukusnim malim zalogajima.

DeepPurple

DeepPurple priziva osećanja duhovnosti, raskoši, obilja, moći i preobražaja. Predstavlja kvalitet i perfekciju. Ima sopstveni značaj – ženstvena je i tiha, nadražuje čulo mirisa i slatkog je ukusa. Dama koja želi da provede prijatne trenutke sa svojim prijateljicama, izabraće čarobnu atmosferu koju dočarava DeepPurple i jednostavno uživati...

SkyBlue

SkyBlue simbolizuje sigurnost, poverenje, pouzdanost, vernost, pripadnost i dostojanstvo. To je duhovna boja koja smiruje i puni prostor spokojnošću. Ona je kao hladan dodir svežine. Kada želite da se opustite, sami u miru, izaberite plavi ambijent jer će vas plava boja umiriti i podstaći će vaše disanje. Uživajte u voćnim i slatkim jelima i kulinarskim majstorstvima jer će plava probuditi vaše čulo mirisa.

LimeGreen

LimeGreen je idealna boja za ambijent nadanja i dodira. Zelena je pogodna za stvaranje opuštajuće atmosfere jer umiruje i produbljuje naše disanje i usporuje izlučivanje stresnih hormona i tako pomaže opuštanju. Kada želite da se opustite u društvu prijatelja, možda uz jednostavan obrok, zelena će biti najbolji izbor jer smiruje čulo mirisa, a budi ostala čula.

JuicyOrange

JuicyOrange aludira na razigranost, uživanje, oduševljenje, radost, emotivne vibracije i ambicioznost. Narandžasta će vas uviti u topao, spreman i gostoljubiv zagrljaj. Budi vaš apetit, pogodna je za večere jer je boja zalaska sunca. Spada među najomiljenije u svakom domu jer budi osećaj topline i smanjuje osetljivost na bol.

Galerija